Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığının taşınması

Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığının taşınması -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -Jandarmaya ait binaları başka yere taşırsak, tarihi bölgeye hakim çok güzel bir alanı turizme kazandırmış olacağız (Fotoğrafl


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın Karabük ziyaretinde gündeme gelen Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığının taşınması ile ilgili Jandarmaya ait binaları başka yere taşırsak, tarihi bölgeye hakim çok güzel bir alanı turizme kazandırmış olacağız dedi.
     Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığının Kent Tarihi Müzesi arkasında ilçedeki tarihi eserlerin yoğun bulunduğu bölgeye hakim bir tepede yer aldığını ve mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.
     Jandarmanın bulunduğu alanın hazineye ait olduğunu ve Jandarma için de daha uygun bir yerin bulunduğunun altını çizen Şahin, Kültür ve Turizm Bakanımız Günayın ilimizi ziyaretinde Valimiz İzzettin Küçük bu alanı gündeme getirdi. Jandarmanın da bu konuya sıcak baktığını bildirdi. İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığıyla temas kurarak Jandarmamızın oradan başka yere taşınmasını sağlayacağız. Jandarmaya ait binaları başka yere taşırsak, tarihi bölgeye hakim çok güzel bir alanı turizme kazandırmış olacağız diye konuştu.
     Şahin, jandarmanın boşaltması halinde o alanın Kent Tarihi Müzesine katılabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığının taşınması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER