Sağlık Bakanı Müezzinoğlu İzmirde

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu İzmirde -Müezzinoğlu: Balkan göçmenleri olarak biz çok bedeller ödedik. Bugün birlik beraberlik içinde bu ülkeyi daha da ileriye götürmeliyiz


İZMİR (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balkan göçmenleri çok bedeller ödediklerini belirterek, Bugün birlik beraberlik içinde bu ülkeyi daha da ileriye götürmeliyiz dedi.
     AK Parti İzmir İl Başkanlığının Swissotel Grand Efeste düzenlediği Balkan-Rumeli Dernekleri Buluşması toplantısında konuşan Bakan Müezzinoğlu, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
     Balkanlardan gelen birisi olarak Balkanlardan gelenlerin yaşadığı sıkıntıları yakından bildiğini ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, Bugün cebimizdeki diplomatik pasaportla bile ABDye veya İsviçreye, Danimarkaya giderken acaba Kapıda bir sıkıntı olur mu- diye düşündüğün koşullardan, Ben ceketimi aldım gidiyorum, burada anavatan var, burada benim milletim var diye güçlü bir duyguyu bizlere balkanlara yaşatan bu millete teşekkür etmek istiyorum. 27 yıl Yunanistan, 4 yıl dünya vatandaşlığından sonra, 27 yıl da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı onurunu bana bu millet ve bu devlet bahşetti. Ne kadar teşekkür etsem azdır diye konuştu.
     Balkan göçmenleri olarak çok bedel ödediklerini vurgulayan Mehmet Müezzinoğlu, şunları söyledi:
     Bugün yaşadığımız onuru, borçlu olduklarımızı unutmadan zenginleştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizi, birbirimize destek olmamızda, birbirimize sahip çıkmamızda ortak bir heyecana dönüştürmeliyiz. Çok basit nedenlerle ayrışıyoruz, çok basit nedenlerle birbirimize gönül zenginliğimizi yansıtmakta cimrilikler yapıyoruz. Buna hakkımız olmadığına inanıyorum. Temsil ettiğimiz o Balkan medeniyeti adına da hakkımızın olmadığına inanıyorum.
     Daha dün vatandaş olmuş demeden İstanbul gibi bir ilin il başkanlığını parti kuruluşunda bize tevdi eden, bugün en önemli icracı bakanlıklardan biri olan Sağlık Bakanlığı gibi bir bakanlığı bizlere güvenerek tevdi eden Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğana sizler adına ve şahsım adana teşekkür ediyorum. Millet anlayışının güçlenmesinde, millet anlayışının bir medeniyet projesine dönüşmesinde biz Balkanlardan gelenler, bu milletin ödediği bedelleri daha farklı boyutuyla ödemiş insanlar olarak, bu millete farklı zenginlikleri katmalıyız. Farklı, farklı düşünmek, yaşamak bizim zenginliğimizdir. Bir bakıma hepimizin bu ülkeye teşekkür borcumuz var, teşekkür ediyoruz.
     Bakan Müezzinoğlu, kürsüde konuşurken, Suya ihtiyacım var. Bir taraftan da diyorlar ki Boşnak böreğine de ihtiyacınız olabilir deyince, kürsüye bir tepsi börek götürüldü.
     AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının yaptığı icraatlara değindi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Müezzinoğlu İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER