Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Bu ülkenin gerçekten Neredesin oğulcuğum diyen birçok anaları oldu -İnşallah Neredesin oğulcuğum demeyecek güzel günleri Rabbım bu ülkeye, bu millete nasip etsin diyorum (Fotoğraflı/Görüntül


EDİRNE (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiyede anaların Neredesin oğlum demeyeceği güzel günleri Allahın millete nasip etmesini dilediğini söyledi.
     Müezzinoğlu, kentteki bir restoranda düzenlenen Geleneksel Helva Gecesi Sohbetleri etkinliğinde yaptığı konuşmada, bu etkinliğin toplumun farklı kesimlerine, özellikle gençlere yansıması gerektiğini söyledi.
     Sohbetlerde söylenen türkülerin yüreğini biraz acıttığını ve gözlerini doldurduğunu belirten Müezzinoğlu, Bu ülkenin gerçekten Neredesin oğulcuğum diyen birçok anaları oldu. Neredesin oğulcuğum diyen analarımızın olmaması, bunu demeyen babalarımızın da olmaması, inşallah Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün bize bağışladığı bu genç cumhuriyette birbirimizi severek, birbirimize değer vererek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek 75 milyonun kardeşliğini özledik diyerek... İnşallah Neredesin oğulcuğum demeyecek güzel günleri Rabbım bu ülkeye, bu millete nasip etsin diyorum diye konuştu.
     Müezzinoğlu, konuşmasının ardından geleneksel helva tabağını Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörüke teslim etti.
     Sanatçı Evrim Kaşıkçının Balkan türkülerini seslendirmesinin ardından Müezzinoğlu, sunucu Murat Uluçun verdiği Açın camı yar gelsin, karagözlüm neredesin, sana iki sözüm var, kalabalık yerdesin manisini okudu. Kendisine sunulan helvadan tadan Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğluna da helva ikram etti.
     Edirne Valisi Hasan Duruer, eşi Zeliha Duruerin de katıldığı gecede İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan ile Şair ve Yazar Mustafa Hatipler de gecenin anlamını anlatan konuşmalar yaparak şiirler okudu.
     Gecede davetlilere hardaliye, helva ve Türk kahvesi ikram edildi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER