Sağlık çalışanlarına hakarete 4 yıl 1

Sağlık çalışanlarına hakarete 4 yıl 1 ay hapis cezası -Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki doktor, hemşire ve sağlak çalışanına hakaret ettiği iddiasıyla hakkında kamu davası açılan hükümlü sanık, 4 yıl 1 a


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki doktor, hemşire ve sağlak çalışanına hakaret ettiği iddiasıyla hakkında kamu davası açılan hükümlü sanığa, 4 yıl 1 ay hapis cezası verildi.
     İşlediği bir suçtan dolayı Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevinde hükümlü olan ve sağlık sorunları nedeniyle 2012 yılı Ekim ayında getirildiği Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Dr. Hüseyin Kahraman, hemşire Nuray Kubilay ve sağlık memuru Rıza Göktaşa hakaret ettiği iddia edilen Koray Melih Öke hakkında, Kırşehir 2. Sulh Ceza Mahkemesinde açılan kamu davasında mahkeme kararını verdi.
     Duruşmaya, sağlık çalışanları Kahraman, Göktaş ve Kubilay ile Adana E Tipi Kapalı Cezaevinde cezasını çeken tutuksuz sanık Öke katılmadı.
     Bunun üzerine, sanık ve mağdurların talimatla alınan ifadeleri, mahkeme salonunda okundu.
     Kahramanın ifadesinde, sanığın Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevinde kaldığı dönemde, sağlık sorunu nedeniyle sık sık hastaneye getirildiğini belirterek, Kendisi şeker hastasıdır. Kasıtlı olarak kola içip kendisini hastaneye sevk ettirmektedir. Hastaneye geldiği zaman da, tedaviyi kabul etmiyor. Olay günü de bize soytarılar demiştir. Görevimizi yapmamıza engel olmuştur dediği belirtildi.
     Hemşire Kubilay ve sağlık memuru Göktaşın da ifadelerinde, sanık Ökenin kendilerine soytarılar dediğini vurguladıkları kaydedildi.
     Sanık Ökenin ise ifadesinde, olay sırasında kendisinin şeker hastası olduğunu belirterek, Olay sırasında şekerim 600ün üzerine çıktığı için şuur bulanıklığı yaşamıştım. Buna dair doktor raporum vardır dediği ifade edildi.
     Mahkeme heyeti, hükümlü sanık Ökeye, olay günü kamu görevlisi olan mağdurlara, kamuya açık alanda tek bir eylemi ile zincirleme bir şekilde hakaret ettiği gerekçesiyle toplam 4 yıl 1 ay hapis cezası verdi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Sağlık çalışanlarına hakarete 4 yıl 1 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER