Sağlık

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Tekin: -Kamu personeli olmayan aile sağlığı elemanlarının 4B statüsüne, 4C statüsündeki personellerinde 4A statüsüne geçirilmesini istiyoruz


ESKİŞEHİR (A.A) - Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, kamu personeli olmayan aile sağlığı elemanlarının 4B statüsüne, 4C statüsündeki personellerinde 4A statüsüne geçirilmesini istediklerini bildirdi.
     Tekin, Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerindeki Toplum Sağlığı ile Aile Sağlığı Merkezlerini ve 112 Acil Servis istasyonlarını ziyaret ederek, çalışanların sorunlarını yerinde dinledi.
     Tekin, görüşme sırasında yaptığı açıklamalarda, gittiği yerlerde personel sıkıntısı gözlemlediklerini ayrıca 112 istasyonlarında çalışan personellerinin yemek sorunu sıkıntısının devam ettiğini, bu gibi temel sorunları çözümü için ilgili mercilere müracaat edeceklerini söyledi.
     4C statüsünde 11 ay 28 gün çalışan personellerin ekonomik olarak çok mağdur edildiklerini bundan dolayı en kısa sürede kadroya geçirilmeleri gerektiğini ifade eden Tekin, ayrıca eleman sıkıntısı nedeniyle aile hekimlerinin yanına kamu personeli olmayan sözleşmeli aile sağlığı elemanları alındığını, bu durumda olanlarında çok mağduriyet yaşadıklarını, bu nedenle kamu personeli olmayan aile sağlığı elemanlarının da 4B sözleşmeli statüsüne geçirilmesini yetkililerden talep ettiklerini vurguladı.
     Tekin, şunları kaydetti:
     Amacımız Türkiyede önemli bir boşluğu dolduran, gücünü halktan ve haktan alan sendikamızın bayrağını daha ileriye taşımaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Üye sayısından ziyade üye memnuniyetini hedef alıp, saha çalışmalarına önem vereceğiz. Sağlık ve sosyal hizmetler çalışanlarına, dürüstlük, açıklık, samimiyet gibi ilkeleri özümseyerek, bilimsel ilkelerle yoğrulmuş, bir sendikacılık çalışması yaparak her alanda Eskişehirde sendikacılığa farklı bir boyut kazandıracağız.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER