Sağlık

Sağlık-Derden "ek ödeme" eylemi -Sağlık-Der, sağlık çalışanlarının gelir kalemleri arasında yer alan ek ödemelerin emekli maaşlarında gösterilmemesi nedeniyle eylem yaptı


ANKARA (A.A) - Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığını ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der), sağlık çalışanlarının gelir kalemleri arasında yer alan ek ödemelerin emekli maaşlarında gösterilmemesi nedeniyle eylem yaptı.
     Ankara Adliyesi önünde toplanan Sağlık-Der üyeleri, taleplerini içeren dövizler açtı.
     Grup adına basın açıklaması yapan Sağlık-Der Hukuk Danışmanı Avukat Hamit Serdar Yılmaz, 1 Ekim 2008den önce göreve başlayan personelin gelir kalemleri arasındaki ek ödeme, ek ders, döner sermaye gibi ödemelerin emekli maaşı hesaplanırken dikkate alınmadığını öne sürerek, "Bu durum, kamu görevlilerinin çalışırken aldıkları maaşla emekliliklerinde alacakları maaş arasında çok büyük farka neden olmaktadır. Bu nedenle de birçok kamu görevlisi emekli olmaktan kaçınmakta" diye konuştu.
     Yılmaz, "Kamu görevlilerinin çalışırken elde ettiği ücretle emekli olduğu zaman aldığı maaş arasındaki uçurumun ortadan kaldırılması, tüm ödemelerin emekli keseneğine dahil edilerek, her çalışanın eline geçen ücretle orantılı emekli maaşı almasının sağlanması için hukuk mücadelemizi başlatmış bulunuyoruz" ifadesini kullandı.
     Sağlık-Der Genel Başkanı Kasım Sezen de bazı kesimlerde ek ödemelerin emekli maaşlarında gösterildiğini, ancak sağlık çalışanlarının aldığı döner sermaye gibi ek ödemelerin gösterilmediğini ve mağdur durumda olduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Durmuş Koçak
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER