Sağlıkta Dönüşüm Programı tanıtıldı

Sağlıkta Dönüşüm Programı tanıtıldı


ARTVİN (A.A) - Artvin Sağlık Müdürlüğünce Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamındaki yapılanma ve yeni oluşum hakkında toplantı düzenlendi.
     Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Sağlık Müdürü Murat Küçükoğlu, Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ekrem Akbaş, Halk Sağlığı Müdürü Hakan Hacısalihoğlu ve şube müdürleri katıldı.
     Küçükoğlu, tüm yapılanmaların ayağını 2003 yılında yürürlüğe konulan Sağlıkta Dönüşüm Programının oluşturduğunu belirterek, 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname esasında bizim Bakanlığımızın miladıdır. Bakanlığımız 2003 yılından itibaren bugüne kadar yapmış olduğu sağlıkla alakalı tüm çalışmalarda vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunabilmenin gayreti içinde oldu dedi.
     Hedeflerinin daha yaygın, daha erişilebilir sağlık hizmet sunumu, çalışanların mutlu ve yüksek motivasyona sahip, liderlik ve rehberlik edebilme kabiliyeti kazanması olduğunu ifade eden Küçükoğlu, Kamu Hastaneleri Birlikleri Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun il düzeyindeki yönetim teşkilatıdır. İldeki bütün hastanelerin yönetiminden sorumludur. Genel Sekreterlik hastane yöneticilerinden oluşmaktadır. Yöneticileri 2 yıllık süreli sözleşmelerle çalışır. Ülke genelinde bu anlamda bakanlığımız 90 adet birlik kurulmuştur diye konuştu.
     Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ekrem Akbaş ise kıt kaynaklarla maksimum sağlık hizmeti nasıl verileceği konusuna biraz daha fazla eğilerek görev yapacaklarını kaydederek, şunları söyledi:
     Bu hizmeti verirken takdir edersiniz profesyonellik gerekiyor. 663 sayılı kanun hükmündeki kararname ile sağlıkta profesyonel yöneticilik kavramı hayatımıza giriyor. Bu kararnamenin yürürlüğe girmesi ile sözleşme imzalayan genel sekreterlerimiz ve genel sekreterlik bünyesi altında görev yapan diğer çalışanlarımız memuriyetten sözleşme süresince ücretsiz izinli sayılıyorlar. Dolayısıyla memuriyet zırhından çıkarılmış oluyorlar. Yani ateşten gömlek giydiler ve hizmet aşkıyla yeni vazifelerinin başlarına geçtiler. Genel Sekreterlik olarak biz de halkımıza sağlık hizmetini daha kaliteli nasıl verebiliriz konusunda çalışma içerisindeyiz.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Sağlıkta Dönüşüm Programı tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER