ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Terzioğlu

ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Terzioğlu Yerleşkesine taşınıyor


ÇANAKKALE (A.A) - Kepez beldesinde kurulu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Terzioğlu Yerleşkesine taşınıyor.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, yaptığı açıklamada, bugün yapılacak yaklaşık 13 milyon lira bedelli ilk ihalenin dekanlık binası, bazı birimler ve araştırma merkezlerini içereceğini söyledi.
     Yeni Tıp Fakültesinin yerleşke içinde mevcut dekanlık binası ile İlahiyat Fakültesi arasında kurulacağını belirten Laçiner, 3 bloktan oluşacak diğer hizmet binaları ve 250 yataklı hastane inşaatı ihalesi ise 2013 yılı ocak ayında yapılacak. 70 bin metrekarelik alana kurulacak hastanenin 80 milyon liraya mal olması, 2014 yılında da tam olarak faaliyete geçirilmesi planlanıyor dedi.
     Laçiner, şu an Tıp Fakültesinde 125 öğretim üyesi bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:
     1,5 yıl önce bu rakam 55ti. Yeni bir ilana daha çıkıyoruz. Öğretim üyesi sayımız 200ü bulacak. Ardından da 250ye çıkaracağız. Bu çok önemli bir rakam. Çanakkalede en az 400 doktor olması demektir. Çanakkale için çok önemli bir hizmettir ve bedeli hiçbir şeyle ölçülemez. Şu anda, öğretim üyesi ve makine parkı anlamında, Güney ve Batı Marmaranın en iyi hastanesi, en iyi tıp merkeziyiz. Bir öğretim elemanına düşen öğrenci sayısı üçü bulmuyor. Değil Türkiyede dünyada bile çok olağanüstü bir rakam.
     Eğitimde çok iyi durumda olduklarını dile getiren Laçiner, Bir tek uygulama konusunda mekan sorunumuz vardı. Onu da aşmak üzereyiz. Kepezde bulunan mevcut hastane, yaptığımız ilavelerle birlikte yaklaşık 11 bin metrekare üzerine kurulu. Yapmayı planladığımız hastane ise 70 bin metrekare alana kurulacak. Yaklaşık 7 katı büyüyecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Terzioğlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER