Sahil güvenlik botu, resif alanı olacak

Sahil güvenlik botu, resif alanı olacak -Rizede 60 metre uzunluğundaki bot denizde resif alanı olarak kullanılmak üzere batırıldı


RİZE (A.A) - Rizede dalış turizmine hareket getirmek ve balıklara resif olanağı sunmak amacıyla 60 metre uzunluğundaki sahil güvenlik botu batırıldı.
     Sahil Güvenlik Komutanlığına yaklaşık 50 yıl hizmet eden 60 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğindeki "TC 123" botu, artık deniz tabanında hizmet verecek.
     Sahil güvenlik ekipleri, deniz polisi ve Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübünden oluşan ekip, botu Rize Limanından yaklaşık bir mil açığa çekti. Denizin dalgalı olması nedeniyle bot açılan deliklerden erken su almaya başladı. Ekip, botun su almaya başlaması nedeniyle batırma operasyonunu planlanandan iki saat önce yaptı.
     Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait eski botun batırılmasını planladıklarını belirterek, "Botu batırma alanına çekerken denizin fırtınalı olması nedeniyle doğal batma oldu. Batması gereken yere 200 metrelik sapma ile battı ancak herhangi tehlike yok" dedi.
     Rize Limanı açıklarında yeni batırmalar yapacaklarını ifade eden Bakırcı, "Balıkların yuva yapması ve teknelerin ağ atmaması için yeni tekneler de batıracağız. O alanı dalış turizmi ve balıkların yuvalanması için planladık. Rize Valiliği ile ortaklaşa yapıyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Sahil güvenlik botu, resif alanı olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER