Şahinbey Belediyesinden aşure dağıttı

Şahinbey Belediyesinden aşure dağıttı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi, Kırkayak Parkında aşure dağıttı.
     Kırkayak Parkında Muharrem ayı dolayısıyla, çadırda gerçekleştirilen aşure dağıtımına vatandaşlar ilgi gösterdi. Programda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da vatandaşlara aşure ikram etti.
     Tahmazoğlu, etkinlikteki konuşmasında, Muharrem ayı boyunca hergün değişik semtlerde 5 bin kişiye aşure dağıtacaklarını söyledi. Muharrem ayının Hadis-i Şerifte Allahın ayı olarak belirtildiğini, bu ayda 10 peygambere Cenab-ı Hak tarafından mucizevi şekilde kurtuluş ihsan edildiğini dile getiren Tahmazoğlu, şöyle devam etti:
     Bu ayda oruç tutmak, özellikle 9, 10, ve 11. günlerinde çok faziletli. Bu ayın 10uncu günü aşure günü olarak biliniyor. Bugünde yapılan hayırlara çok sevap verilmiş. Biz de her yıl olduğu gibi bu yıl içerisinde de Muharrem ayının başından sonuna kadar değişik mahallelerimizde ve semtlerimizde vatandaşlarımıza yine aşure ikram edeceğiz. 150 bin kişiye yetecek kadar hazırlığımızı yaptık. Hergün 5 bin kişiye olmak üzere aşure dağıtımımız Muharrem ayı boyunca devam edecek. Bu bu ayın rahmetinin, bereketinin tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
    
     -İsraile kınama
    
     Muharrem ayı münasebetiyle Müslümanlara dua eden, huzur ve mutluluk temennisinde bulunan Tahmazoğlu, Suriyedeki olayların son bulmasını diledi.
     Tahmazoğlu ayrıca, Gazzeye adeta bomba yağdıran İsraili de kınadı. Tahmazoğlu, Muharrem ayının Müslümanlara birlik, beraberlik ve huzur getirmesini istediğini belirterek, şunları kaydetti:
     Muharrem ayında öncelikle Suriyedeki savaşın bitmesini diliyorum, aynı zamanda dün yine İsrail tarafından Gazzeye havadan ve karadan bir saldırı başlatıldı. Oradaki Müslümanların şehit edilmesi, öldürülmesi bizi son derece üzüyor. Ben biran önce İsrailin bu saldırılarına son vermesini istiyorum. Bu saldırıların bitmesini diliyorum. Müslümanların birlik ve beraberlik içinde tüm dünyada huzur içerisinde yaşamasını diliyorum.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şahinbey Belediyesinden aşure dağıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER