Şahinbey Belediyesinin Temmuz ayı

Şahinbey Belediyesinin Temmuz ayı olağan meclis toplantısını yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi, Temmuz ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm, konut çalışmaları, sokak sağlıklaştırma, sosyal tesis yapımları, semt pazarları, sosyal kültürel etkinlikler, asfalt ve kilit taşı çalışmaları hakkında üyelere bilgi verdi.
     Eski garajlar başta olmak üzere şehir içinde kalan küçük sanayi esnafının taşınması için Akkent Mahallesinde yapılacak olan küçük sanayi sitesi yapım işi ihalesinin 13 Temmuz Cuma günü yapılacağını bildiren Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     945 adet dükkan ile 2 bin konutun inşaatına başlanacak. Yeşilvadi 702 konutun inşaatı hızla ilerliyor. Yeni sosyal tesis ve park alanları yapmak için kamulaştırma ve yıkımlar yapıyoruz. Yeni mahalle olan 27 eski köyümüze park yaptık. 5 mahallemize de halı saha yaparak gençlerimize hediye ettik. Belediyemizce yapımına başlanan 32 derslikli ilköğretim okulumuzun inşaatı hızla devam ediyor. Eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz.
     Eğitimde başarının teşvik edilmesi adına üniversite sınavında Türkiye geneli ilk 10a giren öğrencilere araba hediye edeceklerini ifade eden Tahmazoğlu, ilk 10a giren olmadığı takdirde arabayı Gaziantep birincisine vereceklerini aktardı.
     Asfalt ve kilit taşı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Tahmazoğlu, 22-25 Haziran tarihleri arasında Şahinbey Parkında düzenlenen 3. Uluslararası Folklor Festivalinin yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.
     MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı ve Şahinbey Belediye Meclis üyesi Kurt Ali Kılçık da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile MÜSİAD başkanlarının da katıldığı bir toplantıya katıldığını aktardı.
     Toplantıda Bayraktarın Tahmazoğlundan övgüyle bahsettiğini vurgulayan Kılçık, belediyenin yapmış olduğu kentsel dönüşümün Türkiyeye örnek olduğunu söylediğini bildirdi.
     Toplantı sonunda, meclis üyeliği görevinden istifa eden Süleyman Kılıçın yerine Ahmet Cesur getirildi.
     Tahmazoğlu tarafından Süleyman Kılıça çalışmalardan dolayı plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Şahinbey Belediyesinin Temmuz ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER