Sahte müfettiş yardımcısı, okul müdürünü koltuğundan

Sahte müfettiş yardımcısı, okul müdürünü koltuğundan etti -Ereğlide kendini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan kadının bir okulda 730 bin lira tutarında tadilat gerçekleştirmesiyle ilgili bakanlık müfettişleri soruşturmasını tamamladı


ZONGULDAK (A.A) - Erdinç Aksoy - Zonguldakın Ereğli ilçesinde kendini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan kadının, bir okulda 730 bin lira tutarında tadilat gerçekleştirmesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince başlatılan soruşturma kapsamında, okul müdürü ve müdür yardımcısı, idareci görevlerinden alınarak başka bir okula öğretmen olarak atandı.
     Geçen yıl kendini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan Özlem Knın (28), ilçedeki Turgut Reis İlköğretim Okuluna giderek, okulda 730 bin lira tadilat yaptırmasının ardından bu kişinin unvanının sahte olduğunun ortaya çıkmasıyla Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan idari soruşturma kapsamında müfettiş raporu tamamlandı.
     Söz konusu rapor doğrultusunda, dikkatsiz ve tedbirsizliklerinden dolayı Turgut Reis İlköğretim Okulu Müdürü Peder Selim ile yardımcılarından Ekrem Çevik, idareci görevinden alınarak, ilçedeki başka bir okula öğretmen olarak görevlendirildi.
     Kamunun yaptıracağı işlerde ihale şartı olduğunun bilinmesine karşın firmaların bunu göz ardı ettiği belirtilen raporda, tadilatı yapan firma ilgililerinin, alacakları konusunda haklarını hukuki yoldan arayabileceği kaydedildi.
     Raporda, ayrıca dönemin milli eğitim müdür vekili ile bir şube müdürünün, soruşturma tamamlanmadan önce görevlerinden ayrılması nedeniyle görevden alınmaları yönündeki kararın uygulanmasına gerek kalmadığı kanaatine varıldı.
    
     -Olay-
    
     Zonguldakta kendini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan Özlem K. (28), İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okul müdürlerini toplantıya çağırmış, 1 Haziran 2012de Ereğli Konferans Salonunda 8 ilköğretim okulu müdürünün katılımıyla 4+4+4=12 Yılık Zorunlu Eğitim Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı yapmıştı.
     Okul müdürlerinin görüşlerini dinleyen Özlem K, toplantı tutanaklarına yansıyan konuşmasında, okulların ziyaret edebileceğini belirterek, toplantının ardından ilçedeki Turgut Reis İlköğretim Okuluna giderek, okulda onarım yaptırılmasına karar vermişti.
     Müteahhit firmalarla görüşerek okulu boyasından tesisatlarına, akıllı tahtalardan öğrenci sıralarına kadar yenileten ve kamera sistemi kurdurtan Özlem K, Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş yardımcısı sıfatıyla imzaladığı iddia edilen sözleşmelerle müteahhit firmalara 730 bin lira tutarında harcama yaptırmıştı.
     Firmalara 60 bin lira civarında ödeme yaptığı ileri sürülen Özlem Knin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan araştırmada, Milli Eğitim Bakanlığında kaydının olmadığı belirlenince idari ve adli soruşturma başlatılmıştı.
     Özlem K, iddialara ilişkin AA muhabirine, yaptığı işlerinin arkasında olduğunu belirtmiş, Kendinizi neden müfettiş yardımcısı olarak tanıttınız sorusunu da Okulların ihtiyaçlarını bilmem gerekiyordu, o yüzden yanıtını vermişti.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sahte müfettiş yardımcısı, okul müdürünü koltuğundan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER