Sakaryada cankurtaranlar boğulma vakalarına müdahale ediyor

Sakaryada cankurtaranlar boğulma vakalarına müdahale ediyor -Karasuda 2 gün içinde boğulma tehlikesi atlatan 42 kişinin görevliler tarafından kurtarıldığı belirtildi


SAKARYA (A.A) - Karasu ilçesinde 2 gün içinde boğulma tehlikesi atlatan 42 kişinin görevliler tarafından kurtarıldığı belirtildi.
     Karasu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Enver Albayrak, AA muhabirine Karadenize kıyısı olan Karasu sahilinde 9 kule, 13 can kurtaran, 3 jet ski bulunduğunu ve jet skileri 3 ayrı noktaya konuşlandırdıklarını söyledi.
     Cumartesi ve Pazar günleri boğulma vakalarında artış yaşandığına dikkati çeken Albayrak, Geçtiğimiz Cumartesi günü 4, Pazar günü ise 38 boğulma vakası yaşandı. Bunlardan çok şükür ölümlü olay yok. Boğulma tehlikesi geçiren vatandaşlarımıza sahilde müdahale ediyoruz dedi.
     Albayrak, ambulansların jet skilerin yanında bulunmasının önemli olduğunu, denizden karaya çıkarılan vakalara ekibin anında müdahale etmesi gerektiğini bildirdi.
     Dalgaların artış gösterdiği dönemlerde sahildeki 45 farklı noktada denize girilmemesi konusunda uyarıcı tabelalar bulundurulduğuna işaret eden Albayrak, 2 bin afiş yaptırdık, sahildeki belirli noktalara astırdık. Otellerin girişinde de afişlerimiz mevcut. Afişlerde Karadenize has çeken akıntı olduğu ve bu akıntının özellikle dalgalı zamanlarda çok daha fazla olduğu ve bu zamanlarda denize girilmemesi gerektiği konusunda uyarılar var. Bu konuda CD ve 5 bin broşür dağıttık şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada cankurtaranlar boğulma vakalarına müdahale ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER