Sakaryada genç kızın karting sırasında ölümü

Sakaryada genç kızın karting sırasında ölümü -Üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğanın karting yaparken kaşkolunun aracın aksına dolanması sonucu hayatını kaybettiği olaya ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı -2 karting işletmecisin


SAKARYA (A.A) - Sakaryanın Adapazarı ilçesinde üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğanın karting yaparken kaşkolunun aracın aksına dolanması sonucu hayatını kaybettiği olaya ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı.
     Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede yer alan bilirkişi raporunda, Ö.M. ve Y.Mnin işletmeciliğini yaptığı pistte karting aracını kullanacak kişiler için özel tulum şeklinde veya tespit edilebilecek diğer güvenli bir kıyafeti işletmeye gelen kişilere zorunlu olarak kullanmalarını şart koşmaları ve kask takılması zorunluluğu getirerek araçlara bindirmeleri gerektiği belirtildi.
     Şüphelilerin gerekli güvenlik önlemlerini almayarak, kontrolsüz şekilde iş yerine gelen Erdoğanın üzerinde şalı olduğu halde araca binmesine izin vererek asli kusurlu olduğu ve taksirle ölüme sebebiyet verdiğinin anlaşıldığı kaydedildi.
     Bilirkişi raporu doğrultusunda hazırlanan iddianamede ise olayın gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle meydana geldiği ifade edilerek, pistin işletmecileri Y.M. ile Ö.M. hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermekten 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.
     İddianamede bilirkişi raporunda kusuru bulunduğu iddia edilen Adapazarı Belediyesi görevlileri hakkında da ceza soruşturması için Sakarya Valiliğinden izin talep edildiği belirtildi.
     İddianamenin Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmesi halinde şüpheliler hakkında dava açılacak.
     Şeker Mahalledeki bir alışveriş merkezinin bahçesinde 7 Şubatta meydana gelen olayda karting aracına binen Erdoğan, arkadaşlarıyla yarıştığı sırada kaşkolunun aracın aksına dolanması nedeniyle başının kopması sonucu hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada genç kızın karting sırasında ölümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER