Sakaryada kentsel dönüşüm çalışmaları

Sakaryada kentsel dönüşüm çalışmaları -Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Savaş: -Orta hasarlı yapıların yıkılması, hafif hasar ve riskli binaların yanı sıra, deprem görmüş ve yıpranmış binaların da gözden geçirilmesi gerekmekte


SAKARYA (A.A) - Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş, Sakaryadaki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında orta hasarlı yapıların yıkılması, hafif hasar ve riskli binaların yanı sıra, deprem görmüş ve yıpranmış binaların da gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde orta hasarlı binaların yıkımı ve güvensiz yapılarla ilgili denetimlerin bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini ifade etti.
     Güvensiz yapılar ve sektörle ilgili çeşitli denetimler yaptıklarına dikkati çeken Savaş, Sakaryanın modern ve güvenilir şekilde yeniden inşa edilmesi gerektiğini savundu.
     Orta hasarlı binaların Sakarya Büyükşehir Belediyesince yıkılacak olmasının kentsel dönüşümü de beraberinde getireceğini kaydeden Savaş, şunları bildirdi:
     Orta hasarlı yapıların yıkılması, hafif hasar ve riskli binaların yanı sıra, deprem görmüş ve yıpranmış binaların da gözden geçirilmesi gerekmektedir. Şehrin en yakın sürede kentsel dönüşüme ihtiyacı bir gerçektir. Her gün gelişen ve göç alan şehrimizin daha da ileriye gitmesi, sosyal donatıların çoğalması ve nüfus artışına göre şehrin yataya doğru büyümesi de çevreye ve ekonomiye de zarar getirebilir. Yeni yerleşim bölgelerinde yapılacak binaların dışında kentsel dönüşümle atıl durumda bulunan güvensiz bölgeler geri kazanılabilir.
     Yapıların yüksekliklerinin de yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Komşu illerimiz ve diğer deprem bölgelerinde uygulamaları da yakından takip etmekteyiz. Kentsel dönüşüm ve buna benzer yaptırımlarda önce halkın can güvenliği, sonra mağduriyetleri ön plana alınmalı. Büyükşehir Belediyesi de önce halkın mağdur olmaması için çeşitli açıklamalarda bulundu. Hasarlı bina sahipleri yeni yerleşim bölgelerinde TOKİ tarafından yapılan konutlardan hak sahibi olacak. Böylelikle halkın hem can sağlığı korunmuş hem de sosyal hakları korunmuş olacak. Kentsel dönüşüm de buna benzer bir şekilde, ivedilikle yapılmalı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER