Sakaryada ticari araç sürücülerine eğitim

Sakaryada ticari araç sürücülerine eğitim -Eğitimlerde başarılı olamayan sürücüler, ticari taşıt kullanamayacak -SESOB Başkanı Alişan: "Ticari araçlar artık daha sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde hizmet verecek"


SAKARYA (A.A) - Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından kentte faaliyet gösteren ticari araç sürücülerine ilk yardım ve iletişim konularında eğitim verilecek.
     Kocaali ilçesinde 4 gün sürecek eğitime ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan SESOB Başkanı Hasan Alişan, bu proje için uzun zamandır hazırlık yaptıklarını anlattı.
     Alişan, eğitimlerin Türkiyede ilk kez gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, "Taksi, dolmuş, minibüs, özel halk otobüsü, servis araçları gibi ticari araç kullanan sürücülerimize eğitim verilecek, sonunda da ticari araç kullanabilmeleri için Ticari Taşıt Kullanım Kartı verilecektir" diye konuştu.
     Şoförlerin, eğitimlerden sonra çok daha kaliteli hizmet vereceklerini vurgulayan Alişan, eğitimlerle hizmet kalitesini artırmayı amaçladıklarını kaydetti.
     Alişan, şoförlerle ilgili toplumda oluşan kötü intibayı ortadan kaldırmak istediklerine vurgu yaparak, "Sürücülere olası kazalara karşı savunma ve ilk yardım teknikleri aktaracağız. Sürücülerin yolcularla doğru iletişim kurmasını sağlamak istiyoruz. Ayrıca yoğun çalışma temposunda öfke ve stresle başa çıkma yöntemlerini de öğreteceğiz" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sakaryada ticari araç sürücülerine eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER