Sakaryadaki silahlı saldırı

Sakaryadaki silahlı saldırı -Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu saldırıyı kınadı


ORDU (A.A) - Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, Sakaryada Basın İlan Kurumu (BİK) çalışanı Devrim Ersin Özerginin öldürülmesi, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, kurum çalışanı Ökkeş Buğra Atılgan ve bir yerel gazete çalışanı Mustafa Sükenin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı kınadı.
     Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Erişen, yaptığı yazılı açıklamada, BİK denetmeni Devrim Ersin Özergin, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Polat ve çalışanları Ökkeş Burhan Atılgan ile temsilci olarak ekibe alınan Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Sükenin, denetim için gittikleri gazetede, silahlı saldırıya uğramasından derin üzüntü duyduklarını ifade etti.
     Sadece rutin olan görevlerini yapmak için çaba sarf eden Basın İlan Kurumu çalışanlarının böyle bir olayda saldırıya uğraması kabul edilemez, affedilemez bir yaklaşımdır diyen Erişen, şöyle devam etti
     Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin gereği olarak denetleme yapmak da bir sorumluluktur. Ancak başkalarıyla sorunu olanlar hukuki yoldan haklarını aramak varken böyle bir davranışın hem de bir gazetenin sahibi tarafından gerçekleşmesi çok üzüntü vericidir. Resmi ilan dağıtımındaki adaleti sağlamakla görevli arkadaşlarımıza yönelik saldırının gazete sahibi kimliğini taşıyan bir kişiden gelmiş olması, acımızı ve tepkimizi daha da artırıyor. Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şefi meslektaşımız Devrim Özergine Allahtan rahmet, BİK çalışanlarına ve ailesine başsağlığı, saldırıda yaralanan BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Sükeye de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     ayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sakaryadaki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER