Sakarya raylı sistemle tanışıyor

Sakarya raylı sistemle tanışıyor -Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, şehir içine yapılması planlanan şehiriçi raylı sisteme verilecek ismi sosyal medya üzerinden takipçilerine sordu -Toçoğlu: -AdaRay, Sakray, Ray54, KentR


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehir içine yapılması planlanan hafif raylı sisteme verilecek ismi sosyal medya üzerinden takipçilerine sordu
     Toçoğlu, yaptığı açıklamada şehir içi hafif raylı sisteme verilecek isimle ilgili anket çalışması da başlatacaklarını söyledi.
     İsim olarak bazı alternatiflerin bulunduğuna vurgulayan Toçoğlu, AdaRay, Sakray, Ray54, KentRay, SaRay, SakaRay, ÇarkRay, RayAda, KentRay. Tabii ki bu alternatifler çoğaltılabilir dedi.
     Bu hizmetten Sakaryalıların yararlanacak olması nedeniyle vatandaşlarında görüşlerini almak üzere twitter üzerinden bir çalışma yaptıklarına dikkati çeken Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Halkımızın bu sisteme isim vermesini istiyoruz. Bu anlamda sosyal medyayı kullanıyoruz. Vatandaşlarımızın önerecekleri isimler bizim de önceliğimizdir. Bunun dışında gerekirse daha fazla insana ulaşmak ve Sakaryaya yakışacak ismi bulmak için anket çalışması da yapabiliriz. Bu sistemi şehrimizin farklı noktalarında yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.
    
     -Tren setleri engellilere uygun-
    
     Toçoğlu, durak çalışmalarının birkaç gün içinde tamamlanacağını daha sonra Adapazarı-Arifiye seferlerinin başlayacağını bildirdi.
     Tren setlerinin klimalı, engellilere uygun, modern ve konforlu olduğuna işaret eden Toçoğlu, şöyle konuştu:
     Şehir içi hafif raylı sistem hattı üzerinde Kentpark, Mithatpaşa, 32 Evler, Terminal ve Arifiye Bahçelievler de yaptığımız çalışmalarla istasyonlarımızı hazır hale getiriyoruz. Tren setlerimize bisikletle de binişler yapılabilecek ve Büyükşehir Belediyesi Akıllı Kart Uygulaması Sistemi (Kart54) trenlerimizde geçerli olacak.
     Birkaç gün içerisinde bu durakların da çalışmaları tamamlanmış olacak. Ardından araçlarımız gelecek ve kısa süre içerisinde Adapazarı Arifiye arasında şehir içi hafif raylı sistem projesini başlatmayı hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Sakarya raylı sistemle tanışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER