Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: -Üniversitemizle her anlamda birlikte hareket etmenin gayreti içerisindeyiz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile her anlamda beraber hareket etmeye gayret gösterdiklerini söyledi.
     Toçoğlu, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen programda SAÜ yetkilileri ve akademisyenlerle bir araya geldi.
     Kendisinin de bir dönem SAÜde çalıştığını anımsatan Toçoğlu, SAÜnün gelişerek dünya çapında bir üniversite olmasını istediklerini anlattı.
     Sakaryada yerel yönetimler ve kurumlar arasında birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Toçoğlu, birlikteliğin Sakaryayı daha da geliştirdiğini dile getirdi.
     Toçoğlu, birliktelik ortamının devamlılığını sağlamak istediklerine işaret ederek, Üniversitemizle her anlamda birlikte hareket etmenin gayreti içerisindeyiz. Üniversitemiz de bu anlamda taleplerimizi hiç gecikmeden karşılamak konusunda her türlü desteği sağlıyorlar. Bu olumlu iklimi artık daha da pratik hale getirmenin gayreti içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum dedi.
     Sakaryanın birinci derecede deprem bölgesinde bulunduğunu kaydeden Toçoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarında SAÜnün de rol alacağını belirtti.
     Toçoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarında SAÜ akademisyenlerine büyük ihtiyaç duyduklarını ve bu anlamda her türlü katkıyı üniversiteden beklediklerini bildirdi.
     Bu konuda da tam bir mutabakatımız var diyen Toçoğlu, İnşallah pratiğe de dökeceğiz. Serdivan Belediye Başkanlığım döneminden beri üniversitemizin her zaman yanında oldum. Akademik yılımızın üniversitemize şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise üniversite olarak sosyal olgu kavramına önem verdiklerini söyledi.
     Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yapmayı çok önemsediklerini vurgulayan Elmas, şunları söyledi:
     Çünkü üniversitemizde okuyan öğrencilerimizin kampüs dışındaki sorunlarının en önemli çözüm ortağı Büyükşehir Belediyesidir. Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerimizin şehri sevmesi ve benimsemesi noktasında önemli bir paydaşımızdır. Yakın işbirliği, bu sorunların çözümünde önemli katkılar sağlar.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER