Sakaryalılar, salon sirkine ilgi gösterdi

Sakaryalılar, salon sirkine ilgi gösterdi -Türkiye turnesine 7 yıldır devam eden Türkiye Sirkinde jonglörler, palyaçolar ve ilizyonistler çeşitli gösteriler sergiledi -Sirkin Sakaryadaki ilk gösterisini 2 bin kişi izledi


SAKARYA (A.A) - Türkiye turnesine 7 yıldır devam eden Türkiye Sirkinde, jonglörler, palyaçolar ve ilizyonistler çeşitli gösteriler sergiledi.
     Klasik anlayıştaki çadırlar yerine salonları tercih eden sirkin Adapazarındaki ilk gösterisi Atatürk Spor Salonunda yapıldı. Jonglörler, cimnastikçiler ve ilizyonistlerin 1,5 saat süren gösterisini yaklaşık 2 bin kişi izledi.
     Sirkin genel sanat yönetmeni Ulaş Cankurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen ilk sirkin kendilerine ait olduğunu söyledi.
     Cankurt, Sakaryaya ikinci kez geldiklerini, bugünkü gösteriyi 2 bin seyircinin izlediğini belirterek, sirkte gösteri yapan kişilerin yurt dışından geldiğini anlattı.
     Türkiyede sirklerde gösteri yapacak kişi bulamadıklarını kaydeden Cankurt, Çünkü yetişmiyor, yetiştiremiyoruz. Sirkte gösteriyi yapan sanatçılarımız Ukrayna, Fas, Rusya ve İngiltere gibi ülkelerden geliyor. Hepsi alanında profesyonel ve başarılı ekipler dedi.
     Cankurt, hayvanlarla gösteri yapılmasını doğru bulmadıklarını vurgulayarak, Hayvansız sirklere Türk halkı çok büyük tepki gösterir. Hayvansız sirk mi olur- diye. Gösterilerimizi izleyen vatandaşlar hayvansız bir sirk izlediği için gayet memnun ve şikayetleri yok. Sirkimizde hayvanlara eziyet ve işkence yok. Hayvanları zorlayarak gösteriye çıkarmıyoruz, onun için hayvanlı gösterilere karşıyız diye konuştu.
     Sirkin gösterisi yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryalılar, salon sirkine ilgi gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER