Salihlide Ulusal Egemenlik Yemeği düzenlendi

Salihlide Ulusal Egemenlik Yemeği düzenlendi


MANİSA (A.A) - Cumhuriyet Kadınları Derneği Salihli Şubesi Ulusal Egemenlik Yemeği düzenledi.
     Elif Ersoy Tesislerinde gerçekleştirilen yemekte konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, "Burada oluşumuzun asıl nedeni ulusal egemenliği bir kez daha anımsamaktır. Cumhuriyete olan bağlılığımızı kararlılığımızı bir kez daha göstereceğiz. Cumhuriyet Kadınları Derneği, vatana en iyi bakacak örgütlerden birisidir" diye konuştu.
     Kadın cinayetlerine dikkati çeken CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise "Geçtiğimiz haftalarda Manisada bir kadın daha 11 yerinden bıçaklanarak hayatını kaybetti. Türkiyede kadına şiddet ne yazık ki tarihinde hiç olmadığı kadar artmış durumda. Hemen hemen her gün bir kadın şiddete maruz kalıyor ya da hayatını kaybediyor. Bu sorunun çözümü için sürekli olarak soru ve araştırma önergeleri veriyoruz. Siz cumhuriyetin aydınlık yüzü olan kadınlarla birlikte bu sorunu çözeceğimize inanıyoruz. İstiyoruz ki hiçbir kadın şiddet görmesin, burnu kanamasın. TBMMde bu soruna karşı yasalar çıkarıldı. Ama uygulanmıyor" dedi.
     TRT sanatçısı CHP Parti Meclis üyesi ve DSP eski Ardahan Milletvekili Faruk Demir, Bizim Atatürke borcumuz var. Ben Karslıyım. Biz 40 yıl Rus zulmünde yaşamışız. Abdest alamamış, namaz kılamamışız. Bu ülke uğruna özgürlük uğruna dedem şehit olmuş dedi.
     Konuşmaların ardından programda Faruk Demir halk türküleri seslendirdi.
     Yemeğe, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa milletvekili Sakine Öz, 21. Dönem DSP Ardahan Eski milletvekili Faruk Demirin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Şafak Yel
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Salihlide Ulusal Egemenlik Yemeği düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER