Salıpazarında ağız ve diş sağlığı taraması

Salıpazarında ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı


SAMSUN (A.A) - Samsun Valiliği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü arasında oluşturulan bir protokol dahilinde Salıpazarı ilçesi Bereket Yatılı Bölge Ortaokulunda ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.
     Ağız Diş Sağlığı Projesi kapsamında okul bahçesine konuşlandırılan özel olarak hazırlanmış iki ambulansta öğrencilerin ağız ve diş sağlığı kontrolleri gerçekleştirildi.
     Kaymakam Hatice Bayar, OMÜ Diş Hekimliği tarafından 2008 yılından beri sürdürülen proje kapsamında OMÜ Diş Hekimliği Fakültesinden diş hekimlerinin ilçeye gelerek hizmet verdiklerini söyledi.
     Bayar, Proje kapsamında gezici araç içinde tedavisi mümkün olmayan diş ve diş eti hastalıkları için öğrencilerimiz fakülteye götürülerek tedavileri orada yapılacaktır. OMÜ Sağlık Günleri kapsamında ilçemizde iki aydır sağlık eğitimleri veriyoruz ve bugün de öğrencilerimizin ağız ve diş sağlığı taramasını yaptıracağız dedi.
     Diş Hekimi Yrd. Doç. Dr. İnci Devrim, Ağız Diş Sağlığı Projesi adı ile uygulanan projenin hedef kitlesinin yatılı bölge okulu öğrencileri olduğunu dile getirdi.
     Samsun İl Özel İdaresi tarafından proje için tahsis edilen iki ambulansın iç donanımının OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi tarafından yapıldığını belirten Devrim, Samsun Valiliği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Gezici Ağız ve Diş Sağlığı aracımızla yatılı okullara giderek öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı taraması yapıyoruz. Bu proje 2008 yılından beri sürüyor. Ambulanslarda yapılamayacağını düşündüğümüz ileri tedaviler için öğrenciler fakültemize taşınarak tedavilerine burada devam edilmekte ve bu süreçte fırsat dahilinde kampüs gezisi ve üniversitemizin planetaryum tanıtımı gibi etkinliklerde bulunulmaktadır dedi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Salıpazarında ağız ve diş sağlığı taraması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER