Salıpazarında Bel

Salıpazarında Bel-Boyun Ağrıları Semineri


SAMSUN (A.A) - Salıpazarı ilçesinde Kaymakamlık ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) işbirliği ile OMÜ Sağlık Günleri kapsamında Bel-Boyun Ağrıları Semineri verildi.
     Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) Sağlık Günleri kapsamında Salıpazarı Ziraat Odası Konferans Salonunda verilen seminere konuşmacı olarak OMÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Ömer İyigün katıldı.
     İyigün, bel ve boyun ağrılarının genel nedeninin sürekli olarak kambur durmak olduğuna işaret ederek, Bu ağrılar daha çok bankacılarda görülmektedir. Sürekli bilgisayar başında oldukları için klavyeye bakmak için boyunlarını eğri tutarlar. Bu, ağrıların oluşmasında ve boyun fıtığının gelişmesindeki en büyük etkilerden biridir. Bu nedenle sürekli olarak bilgisayar başında oturanların klavyeyi dik durarak kullanmaya kendilerini alıştırmalıdırlar. Bunun dışında bel ve boyun ağrılarının oluşmasında ağır yük kaldırmak da vardır. İnsanlarımızın bu gibi konulara dikkat etmeleri gerekiyor dedi.
     Prof.Dr. İyigün, daha sonra sinevizyon yardımı ile bel-boyun ağrılarının nedenlerini ve tedavi yollarını anlattı.
     Semineri Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir de dinledi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Salıpazarında Bel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER