Salıpazarında evde bakım hizmetleri ve yasal

Salıpazarında evde bakım hizmetleri ve yasal prosedürleri anlatıldı


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından Salıpazarı ilçesinde Evde Bakım Hizmetleri-Yasal Prosedürler konulu bir konferans gerçekleştirildi
     Salıpazarı Ziraat Odasında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak OMÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen katıldı.
     Konuşmasında, evde bakım hizmetlerinin önemine işaret eden Pekşen, Türkiye yaşlanan bir nüfusa sahip olmaya başlıyor. Bu nedenle evde bakım hizmetlerini tam manasında yapmamız gerekiyor ve bu hizmetlerden yararlanabilmek için yasal prosedürü de en iyi şekilde bilmemiz gerekiyor dedi.
     Az hareket ve fast foot tarzı beslenmenin sağlıksız bir nesil oluşmasına neden olduğunu ifade eden Pekşen, Çok fazla hareket etmiyoruz. Bunun yanı sıra annelerimiz anne sütünün önemini çocuklarına öğretemiyorlar. Çocuk da büyümeye başladığında hamburger tarzı yiyeceklere yöneliyor ve bu da ilerleyen yaşlarda insanların evde bakım hizmetlerine muhtaç olmasına neden oluyor. İşte bu nedenleri göz önüne alarak insanlarımızın buna göre tedbirler almaları gerektiğini düşünüyorum diye konuştu.
     Konferansı Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir de dinledi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Salıpazarında evde bakım hizmetleri ve yasal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER