Saman ve kaba yem ithalatı yapılacak

Saman ve kaba yem ithalatı yapılacak


IĞDIR (A.A) - Iğdır Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Eraslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kaba yem ithalatı yapacağını bildirdi.
     Eraslan, kuraklıktan etkilenen çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl ertelendiğini hatırlatarak, Ertelenmeme durumunda çiftçilerin çok zor durumda kalabilirdi dedi.
     Hayvancılığın ve tarımın Iğdırın önemli geçim kaynaklarından olduğunu ifade eden Eraslan, kaba yem ithalatıyla ilgili çalışma yapıldığını söyledi.
     Eraslan, çiftçilerin saman almakta acele etmemelerini isteyerek, Bakanlık tarafından saman ithalatının beklenilmesini istedi.
     Saman balyasını 13-14 liraya alan çiftçilerin hiçbir şekilde kar elde edemeyeceğini ifade eden Eraslan, Çiftçilerimiz, samanın balyasını 13-14 liradan almasın. Bu yüzden çiftçilerimiz biraz yavaş hareket etsin. Saman, şu anda yüksek fiyata satılıyor. Bundan kar elde etmek mümkün değil. Dolayısıyla bizim çiftçilerimizden bir isteğimiz var. Bu konuda çalışmalar devam ediyor, daha ucuza saman alacaklar dedi.
     Ayrıca Ağustos ayında süte zam yapıldığını dile getiren Eraslan, çiftçilere bu yıl tohumluk desteği için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Saman ve kaba yem ithalatı yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER