Şampiyon, vites yükseltmek istiyor

Şampiyon, vites yükseltmek istiyor -Dünya Supersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu, sezonu şampiyon tamamlaması halinde, Superbike kategorisinde yarışmayı planlıyor -Milli motosikletçi Sofuoğlu: -Kawasaki ile görüşmelerim var. Bu s


SAKARYA (A.A) - Mehmet Özcan - Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, sezonu şampiyon tamamlaması halinde Superbike kategorisinde yarışmayı planlıyor.
     Dünya Supersport Şampiyonası kategorisinde tüm rekorları elinde bulunduran Sofuoğlu, sezon sonunda 4üncü şampiyonluğunu elde etmesi halinde, sonraki sezon için daha güçlü motosikletlerin kullanıldığı Dünya Superbike Şampiyonasında yarışmayı hedefliyor.
     Sofuoğlu, AA muhabirine, en fazla yarış kazanma rekorunu elinde bulundurduğunu ancak en büyük hedefinin yeniden şampiyonluğu göğüslemek olduğunu anlattı.
     Allah nasip ederse bu sezonu da şampiyon olarak kapatacağım diyen Sofuoğlu, bu şekilde kendine ait şampiyonluk rekorunu geliştireceğini söyledi.
     Birkaç yıl daha bu sporu yapabileceğine işaret eden Sofuoğlu, Şu an 28 yaşındayım ve önümde birkaç yıl daha var. Bu spor 35 yaşına kadar yapılabiliyor. Bundan sonra ne olacak kestiremem ama Kawasaki ile görüşmelerim var. Bu sene şampiyon olduktan sonra belki Dünya Superbike Şampiyonasını deneyebilirim dedi.
     Sofuoğlu, şöyle devam etti:
     Supersport kategorisinde 4 kez şampiyon olmak yeterlidir. Tabi hiçbir şey kesin değil. Belki 5inci şampiyonluğumun peşinden de koşabilirim. Her şey alacağım tekliflere ve yapacağım anlaşmalara bağlı. İyi bir sezona başladım ve uzun bir yol. Bu sezonu da şampiyon olarak kapatırsam önüme yeni hedefler koyacağım inşallah.
     Süper Bike zaten Supersport ile aynı gün yarışları yapılıyor. Biraz daha güçlü bir motosiklet kullanılıyor. Sonuçta yine dünya şampiyonası ve denenmeye değer bir kategori. Önümde uzun bir sezon var. Sezon sonundaki sonuca göre bu bir seçenek tabi.
    
     -Rekorları kırabilecek sporcunun çıkacağını düşünmüyorum-
    
     Sofuoğlu, dünya genelinde kriz yaşandığını ve takımların kısıtlı bütçelerle ayakta kalmaya çalıştığını söyledi.
     Yarışabilmesi için Türkiyeden belli destekleri alması gerektiğine işaret eden Sofuoğlu, İyi bir destek alabilirsem en fazla 5 sene daha yarışırım. Ondan fazlası da olmaz benim için diye konuştu.
     Sofuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Yarış birinciliği rekorları elimde. Yarış birincilikleri şampiyonluğa taşır. İlk yarışı kazanmayı çok istemiştim. Aylarca çalışmıştık ve karşılığını aldık. Önümde 12 yarış daha var. Bu yarışlarda birinci gelmeyi çok isterim ama en çok isteğim sezon sonunda şampiyon olabilmek.
     Bu rekorlar için Harun ve Toprakı yetiştiriyorum. Belki onlar kırar bu rekoru. Şu anda rekor konusunda en yakın rakibim Fabien Forret, o da 40 yaşında. Yani kariyerini bitirmek üzere. Bu rekorları kırabilecek bir sporcunun çıkacağını pek düşünmüyorum ama ileride çıkabilir.
    
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Şampiyon, vites yükseltmek istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER