Şampiyonluk için 8 bin kilometre yol

Şampiyonluk için 8 bin kilometre yol katetti -Kayseride atış poligonu olmadığı için, antrenmanlarını 3 kentte yapan Serdağ Kandıra, katıldığı şampiyonada altın madalya kazandı


KAYSERİ (A.A) - Mustafa Önal - Esra Gül Aktürk - Atıcılık sporuyla uğraşan ve Kayseride atış poligonu olmadığı için antrenmanlarını 3 farklı kentte yapmak zorunda kalan 19 yaşındaki Serdağ Kandıra, Türkiye şampiyonluğu hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Kandıra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi olduğunu, 2 yıldır profesyonel anlamda atıcılık sporuyla ilgilendiğini söyledi.
     Spora tavsiye üzerine başladığını dile getiren Kandıra, "Atıcılık sporunu annemin arkadaşı önerdi. Gittim, denedim hoşuma gitti. Çok sevdim, devam ettim. Bunun sonucunda başarılar geldi ve bırakamadım. İki yılda katıldığım şampiyonalarda 4 kupa, 14 madalya aldım" dedi.
     Eskişehirde 5-7 Nisan tarihlerinde düzenlenen Trap Federasyon Kupasında genç bayanlar kategorisinde altın madalya kazandığını belirten Kandıra, şöyle devam etti:
     "Kayseride atış poligonu bulunmadığı için çalışmalarımı başka kentlerde yapıyorum. Bu durum bize maddi ve manevi açıdan yük getiriyor. Eskişehirdeki şampiyona katılmak için 2 ay boyunca hafta sonları Kocaeli, Konya ve Kahramanmaraşa gittim. Bu süre zarfında yaklaşık 8 bin kilometre yolculuk gerçekleştirdim. Ama sonunda altın madalya kazandım. Birinci olarak 2 aylık yorulmamın karşılığını aldım."
     Kayseride atış poligonu kurulması için başvuruda bulunduklarını aktaran Kandıra, "Düzenli bir şekilde antrenman yapmam lazım. Çünkü uzun süre çalışmayınca şampiyonalarda hem kondisyon eksikliği yaşıyor hem de mental açıdan rahat olamıyoruz. İmkanım olsa haftada 4 kez antrenman yapmak isterim" şeklinde konuştu.
    
     -Türkiyeyi olimpiyatlarda temsil etmek istiyor-
    
     Serdağ Kandıra, Almanyada 3-9 Haziranda düzenlenecek Uluslararası Gençler Trap Turnuvasına hazırlandığını belirterek, "İlk hedefim Avrupa şampiyonluğu. Almanyada büyük başarı hedefliyorum. Daha sonra başarılarımı sürdürerek, olimpiyatlarda ülkem adına yarışmayı arzu ediyorum. İnşallah çok çalışarak madalyalara uzanacağım" ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Şampiyonluk için 8 bin kilometre yol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER