Samsunda Milli Anayasa forumu

Samsunda Milli Anayasa forumu


SAMSUN (A.A) - Atakum ilçesinde Milli Anayasa forumu yapıldı.
     İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senemin yönettiği eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, CHP eski Milletvekili Şahin Mengü ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakalın konuşmacı olarak katıldığı forum Atakum Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşti.
     Söylemez, burada yaptığı konuşmada, herkesin kökenine ve geçmişine saygı duyduklarını belirterek Bizi geçmişte sağ sol diye kavga ettirdiler ama bugün Türk Milletinin birliğini engelleyemiyorlar. Ancak resmi dilin Türkçe olmasına bayrağımızın ay yıldız olmasına, başkentimizin Ankara olmasına, bölünmez bir bütün olduğumuza yönelik anayasa maddeleri değiştirilmeye çalışılıyor dedi.
     CHP eski Milletvekili Şahin Mengü ise Türkiye Millet Meclisinde (TBMM) anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olunsa bile anayasanın tümden değiştirilemeyeceğini savunarak, Ne kadar çoğunlukta gelirseniz gelin siz bu anayasayı tümden değiştiremezsiniz. Siz bu anayasayı değiştirmeye kalkarsanız acıkça anayasayı ihlal suçu işlersiniz diye konuştu.
     İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da İstanbul Barosu başkanlık seçimlerinde yüzde altmış oranında oy aldıklarını hatırlattı.
     İstanbul Barosu Genel Kurulunda baro ölçeğinde milli mutabakatın sağlandığını vurgulayan Kocasakal, şunları söyledi:
     Burada aldığımız oy sadece bizim gurubumuzun oyu değil. Bana gelip açıkça söylediler. Burada TKPliler var Kurtuluşçular, komünist ve sosyalistler var. Bu toprağın solcuları, komünistleri ve sosyalistleri var. Bunun içinde milliyetçiler, ülkücüler var. Yani dolayısıyla İstanbul Barosu milli mutabakatı gerçekleştirmiştir.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsunda Milli Anayasa forumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER