Samsunda çevreyi kirletenlere 1 milyon 732

Samsunda çevreyi kirletenlere 1 milyon 732 bin lira ceza -Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çevreyi kirleten işletme ve kişilere para cezası kesti


SAMSUN (A.A) - Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çevreyi kirleten işletme ve kişilere 1 milyon 732 bin lira idari para cezası kesti.
     Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vedat Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu kanuna istinaden çıkarılan yönetmenlikler kapsamında 2012 yılında aralıksız olarak denetimlerin sürdüğünü söyledi.
     Çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre kalitesinin iyileştirilmesine yönelik her türlü faaliyet ve tesisi denetlemek suretiyle mevzuata göre gerekli tedbirleri aldırmak ve gerektiğinde idari yaptırım uyguladıklarını belirten Duran, şunları kaydetti:
     İlimizde faaliyet gösteren tesislerin ortam bazlı ve ani denetimlerin yanı sıra Bakanlığımızca belirlenen belirli sayıdaki tesiste birleşik denetimler yapılmakta ve çevre kirliliği şikayetleri incelenerek sonuca bağlanması sağlanmaktadır. Denetimlerin yüzde 70i şikayetler sonucu yapılmaktadır. Bu kapsamda 2012 Kasım ayı itibarıyla gerçekleştirilen denetimler sonucunda hava kirliliği, gürültü kirliliği, ÇED, atıklar ve atık su konularında uygunsuzluk tespit edilen 22 işletmeye 1 milyon 583 bin 738 lira ve 9 gerçek kişiye ise 148 bin 315 lira olmak üzere toplam 1 milyon 732 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.
     Beton üretimi yapılan firmaların da denetlendiğini kaydeden Duran, Hazır beton üretimi yapan firmalarda yapılan denetimler sonucu bulunan uygunsuz üretimlerin piyasaya arzından ötürü ilgili firmalara 106 bin lira idari yaptırım cezası uygulanmıştır diye konuştu.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsunda çevreyi kirletenlere 1 milyon 732 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER