Samsunda kültür sanat

Samsunda kültür sanat -İzmir DT, Budala adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak


SAMSUN (A.A) - İzmir Devlet Tiyatrosu (DT), Budala adlı oyunu Samsunlu izleyicilerin beğenisine sunacak.
     Fyodor Dostoyevskinin yazdığı, Oya Menteşenin çevirdiği, Bozkurt Kuruçun yönettiği Budala oyununda Mustafa Çolak, Emre Başer, Ümit Dikmen, Cemalettin Çekmece, Arif Yavuz, Doğan Yağcı, Hülya Savaş, Neşe Arat, Yağmur GÖren, Nilgün Öğrük Alkın, Bengi Ebru Atakan, Nurhayat Boz, Serkan Kunter, Türker Alpugan, Pınar Uyanık, Elif Göksüner, Özlem Fidan Kamalıoğlu, Ömer Polat, Ender Şeviker, Gerçek Öner, Çiğdem Kamir, İlker Atatoprak, Ömer Okatan ve Vasfiye Alkar rol alıyor.
     Dostoyevskinin önemli aşk romanlarından Budalanın kahramanı Mişkinin hayatını anlatan oyunda, İyi olmak gerçekten mümkün müdür yoksa bu budalalık mıdır sorusunun yanıtı aranıyor.
     Oyun, 2 ve 3 Nisanda Atatürk Kültür Merkezinde Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
    
     -1001 Gece Masalları-
    
     Samsun Devlet Opera ve Balesi ise 1001 Gece Masalları adlı bale gösterisini sunacak.
     Koreografisini Nugzar Magalashvilinin hazırladığı, orkestra şefliğini Stefan Baisch ve Tolga Tavişin yaptığı gösteri, Şah Şehriyar ve güzel karısı Nuridanın dillere destan aşklarına rağmen, ava meraklı Şahın ava gittiği bir gün, yalnızlığını gidermek isteyen Nuridanın eğlence düzenlemesini, Şahın da çiftlerle eğlendiğini görünce çılgına dönerek eşini öldürmesini konu alıyor.
     Eser, bugün Büyük Salonda sahnelenecek.
     Aliş ile Maviş adlı müzikli çocuk oyunu da yarın Büyük Salonda minik sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
     Samsun Devlet Opera ve Balesi, 1 Nisan Pazartesi günü Lorenzo Castriotanın şefliğini yaptığı Nisan Konseri ile Samsunlularla buluşacak.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsunda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER