Samsundaki sel

Samsundaki sel -Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: -Normal satışa sunulan daireler nerede yapılıyorsa, kapıcı dairelerinin de orada yapılması gerekir diye biz de bu konuda kendi düzenimizi, yasaları, yönetmenlikleri irde


ORDU (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Normal satışa sunulan daireler nerede yapılıyorsa, kapıcı dairelerinin de orada yapılması gerekir diye biz de bu konuda kendi düzenimizi, yasaları, yönetmenlikleri irdeleyeceğiz dedi.
     Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Orduya gelen Bakan Bayraktar, Vali Vekili Ömer Adarı makamında ziyaret etti.
     Burada, Samsunda yaşanan ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, dün iki bakan arkadaşıyla birlikte olay yerinde incelemelerde bulunduklarını anımsattı.
     Sel felaketinde yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet dileyen Bakan Bayraktar, hükümet olarak, ilgili kurumlar olarak selin nedenine ilişkin ayrıntılı çalışma yürüttüklerini ifade etti.
     Bayraktar, Türkiye genelinde kapıcı dairesi olarak adlandırılan daireleri yeniden gözden geçireceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
     3194 sayılı İmar Kanunu 70-80 senedir tüm Türkiyeye hizmet veren bir kanun. Bu kanun ve belediyelerin çıkardıkları yönetmenliklere göre iskan edilebilecek gerek kapıcı daireleri gerekse de bodrum katları, bodrum derken sıfır kotunun altında yapılan, pencereleri 50 santim yukarda olmak şartıyla yapılabilen daireler. Burada pencere 90 santim yukarda yapılmış. Ama bu durumun bir gözden geçirilmesi lazım. Türkiye artık belli bir seviyeye geldi, belli bir gelişme düzeyini yakaladı. Normal satışa sunulan daireler nerede yapılıyorsa, kapıcı dairelerinin de orada yapılması gerekir diye biz de bu konuda kendi düzenimizi, yasaları, yönetmenlikleri irdeleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz bunu. Sadece sel afet yönünden değil hayat kalitesinin artması yönünden de gözden geçirilmesi gereken bir husus.
     Bayraktar, kapıcı dairelerini sadece Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan binalarda değil, tüm Türkiyedeki yapılacak binalarda da gözden geçireceklerini sözlerine ekledi.
     Bakan Bayraktar, daha sonra Ordu Belediyesi ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER