TYÇP yönetmeliği değişti

TYÇP yönetmeliği değişti


BİTLİS (A.A) - Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Alaattin Aslan, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) yönetmeliğinin değiştiğini söyledi.
     Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TYÇP kapsamında daha önceden 1 yılda 8 aylık çalışma süresinin, yeni yönetmelikle 9 aya çıkarıldığını bildirdi.
     Bu yönetmelik kapsamında yıl içinde 9 ay çalışan kişilerin, 3 ay bekleyeceğini ve ardından TYÇP kapsamında açılacak olan iş başvurularına müracaat edebileceğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:
     Önceden yıl içinde 8 ay çalışan kişiler 24 ay beklemek zorundaydı. Yönetmenlik değişikliğiyle bu süre 3 aya düşürüldü. Yani yıl içinde 9 ay çalışan kişi 3 ay bekleyecek ve bir sonra ki yıl da TYÇPden yararlanacak. Yeni yönetmelikle bir kişinin artık yıl içinde 9 ay çalışma hakkı var. İnsanlar 24 ay değil de 3 ay işsiz kalacak. Ayrıca bir yıl içinde kurumlarla yaptığımız TYÇP ile 6 ay çalışan kişileri, projenin sona ermesinden dolayı işten çıkarıyorduk. Bundan sonra ilgili kurumlar 3 aylık bir ihtiyacının olduğunu ve aynı kişilerle çalışmak istediğini bize ilettiğinde, bu çalışanlar kura çekmeden tekrar 3 ay işine devam edecek. Böylelikle bunlar da yeni yönetmelik kapsamında 9 ay çalışacak.
     Yönetmelikte yapılan değişikliğin yanlış anlaşılmalara neden olduğunu ve TYÇP çalışanlarının 4-Cye geçtiği yönünde söylemlerin ortaya çıktığını belirten Aslan, bunun 4-Cye geçiş gibi bir çalışma olmadığını, sadece işsizliği önlemek için yapıldığını kaydetti.
     Aslan, İşkurun yaptığı programlar arasındaki geçiş süresinin 6 ay olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber TYÇP yönetmeliği değişti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER