Samsundaki şiddetli yağış

Samsundaki şiddetli yağış -Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar ile Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, su baskınlarının yaşandığı Samsunda incelemelerde bulundu -Bayraktar: Can kaybı olmaması bizim için en büyük teselli


SAMSUN (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Samsunda yaşanan su baskınlarında can kaybının olmamasının en büyük tesellileri olduğunu söyledi.
     Bakan Bayraktar ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şiddetli yağışın etkili olduğu, su baskınlarının yaşandığı Atakum ilçesinde incelemelerde bulundu.
     Yağıştan zarar gören Jandarma Komutanlığının bulunduğu bölge ile Kurupelit Deresinin taştığı Samsun-Sinop karayolu üzerindeki bölgede incelemede bulunan iki bakan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bakan Bayraktar, yaşananlardan derslerini aldıklarını ifade ederek, Maalesef burada aşırı yağıştan üç dere, menfezlerin tıkanmasından dolayı taştı. Biz buna göre buradan dersimizi alıyoruz. Hem taşkın setleri noktasında, hem de bu menfezlerin genişletilmesi noktasında, dere yataklarının rahatlatılması noktasında gerekeni yapacağız dedi.
     Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini düzenleyen Afet Dönüşüm Yasasını çıkardıklarını hatırlatan Bayraktar, su baskınlarının yaşandığı Atakum ilçesinde de yasaya göre dönüştürülmesi gereken yerlerin tespit edilerek, Valilik ve belediyelerin işbirliğiyle söz konusu alanları dönüştüreceklerini belirtti.
    
     -Can kaybı olmaması tesellimiz-
    
     Burada can kaybı olmaması bizim için en büyük teselli diyen Bayraktar, diğer eksikliklerin ve zararların devlet tarafından telafi edilebileceğini kaydetti.
     Metrekareye düşen yağış miktarıyla ilgili soru üzerine ise Bayraktar, Burada 3 saatte bir metrekareye düşen yağmur miktarı 115 kilogram. Bu 100 yılda bir tekabül eden bir olgu diye konuştu.
    
     -Bakan Eroğlu-
    
     Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın genelgesi olduğunu hatırlatarak, Başbakanımızın genelgesi var, derelerin üzeri kapatılamaz. Dereleri işgal ederseniz, bir süre sonra gelir kendi hakkını geri alır dedi.
     Yaşanan sel ve su baskınlarının bugünün meselesi olmadığını, 30-40 yıl önceki yanlış ve çarpık şehirleşmenin sonucu olduğunu ifade eden Eroğlu, Ne şimdiki belediye başkanı ne de Büyükşehir Belediye Başkanını suçlayabiliriz diye konuştu.
     Eroğlu, dere yataklarıyla ilgili sorunun çözüleceğini belirterek, Artık vatandaşlar da kusura bakmasın, buna razı olsunlar. Bunu hep birlikte çözeceğiz ifadelerini kullandı.
     Yaraların sarılacağını söyleyen Bakan Eroğlu, bu gece için de kuvvetli yağış beklediklerini, bununla ilgili gerekli uyarıların yapıldığını vurguladı.
    
     Muhabir: İlyas Gün - Fatma Kalay / Dilek Sezen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsundaki şiddetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER