Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: -"Çay Mahallesi konut projesinde tüm önlemler alınmış"


SAMSUN (A.A) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çay Mahallesinde yapılacak konutlar için tüm önlemlerin alındığını bildirdi.
     Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Mert Irmağı kenarında bulunan Çay Mahallesinin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesinin ortak projesiyle dönüştürüldüğünü hatırlattı.
     Bazı meslek odası yöneticilerinin bu bölgeye inşaat yapılmasının sakıncalı olduğu şeklinde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Bu açıklamaların 2012 yılında yaşanan sel felaketinden kaynaklandığı düşünülmektedir. TOKİ ve Belediyemiz sel felaketinden de sonuçlar çıkararak söz konusu önlemler projelerimize aynen uygulanmıştır. Bu kapsamda Mert Irmağı kesitinin yer yer daralması nedeniyle alanın mevcut yoluyla beraber en az 2 metre 50 santim yükseltilmesine karar verildi. İmar yolu ve taşkın koruma duvarı da 2 metre 50 santim yükseltildi. Konutlar olası bir taşkın anında etkilenmemesi için bodrum katsız ve zemin kat giriş kotlarının ise mevcut halinden 3 metre yüksek yapılmasına karar verilmiştir. Ayrıca onaylı imar planında yoldan 10 metre çekme mesafesi gösterilmiş olmasına rağmen Mert Irmağı kenar çizgisinden 40 metre çekilerek konut bloklarının yerleştirilmesine tedbiren karar verilmiştir. Çay Mahallesi konut projesinde tüm önlemler alınmış olup endişeye gerek yoktur."
     Yılmaz ayrıca Devlet Su İşlerinin (DSİ) Mert Irmağında temizleme çalışmalarına devam ettiğini belirtti.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER