Sanatçı Erol Büyükburç, Vali Taşkeseni ziyaret

Sanatçı Erol Büyükburç, Vali Taşkeseni ziyaret etti


TOKAT (A.A) - Türk Pop Müziği Sanatçısı Erol Büyükburç, Tokat Valisi Mustafa Taşkeseni makamında ziyaret etti.
     Büyükburç, ziyarette, Tokat için yazdığı şiiri okudu. Şiir için Tokatta klip çekeceklerini belirten Büyükburç, okuduğu şiiri çerçeveletip Taşkesene hediye edeceğini söyledi.
     Tokatı çok sevdiğini belirten Büyükburç, Türk tarihinde ilk aranje edilmiş türkünün Hey Onbeşli olduğunu belirtti.
     Vali Taşkesen ise Tokatın tanıtımına katkı sağladığı için Büyükburça teşekkür ederek, Hey Onbeşli türküsünün ağıt formu için çalışmalar başlattık. Tokat, aslında çok güzel bir şehir. Tokata gelen herkes Tokatın bu kadar güzel olduğunu bilmediğini söylüyor. Tokat, asaletinin getirdiği mahcubiyetle kendini pek tanıtamamış. Tokatı tanıtmak için çabalıyoruz. Sizin çalışmalarınızın da bu tanıtıma büyük bir ivme getireceğini düşünüyorum ifadelerini kullandı.
     Taşkesen, ziyaretinden dolayı Büyükburça plaket verdi.
     Ziyaret sonrası bir basın mensubunun Levent Kırcanın çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusu üzerine Büyükburç, O anda Leventin adrenalini yükseldi sanırım yoksa aklı başında bir adam. Levent, bu ülkeye çok yararlı olmuş, çok derinlikli bir sanatçıdır. Onun hangi cenahta olduğunu ortaya koyan bir yanı vardır. Bu yanını her zaman sevmişimdir. Bunu çok abartılacak bir mevzu olarak görmemek lazım. Böylesi olaylar insanlar sahneye çıktığında ani bir coşkuyla olabiliyor. Benim de buna benzer bir konuşmam olmuştu. Elimi vurup masaya Ben saksı değilim demiştim. Oda çok samimi ve candandı. O olayda önce tepkiyi fazla bulmuşlardı ama sonra sonra bana hak verdiler ifadelerini kullandı.
     Yolculuk yaptığı uçağın geç inmesi konusunda da açıklama yapan Büyükburç, şunları kaydetti:
     Uçağın iniş yapamamasından dolayı korktum. O anda birkaç alternatif düşündüm. Bizi Samsuna götürsün, oradan buraya tekrar gelebilirdik. Allahtan sis açıldı, ya açılmasaydı- Ne olacak- İneceksin mecburen Samsuna. O sırada şarkıları tersten söyledim, bayağı korktum açıkçası. Zaten ben de biraz yükseklik korkusu var. Biraz yükseğe çıktım mı biraz garipleşiyorum. Aslında tedaviyle iyileştiriliyormuş ama ben şimdi kurtarılamayan vakalardan biriyim. Her zaman uçağa bindiğimde o heyecanı yaşıyorum. Zaten koltuğa sıkı tutunuyorum, bir de Allahım sapasağlam şekilde inelim diye dua ediyorum.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sanatçı Erol Büyükburç, Vali Taşkeseni ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER