Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı

Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Yıllardır söylediği türkülerle gönüllerimize taht kuran, 7den 70e herkesin beğenisini kazanan, Anadolunun sesini gurbete taşıyan büyük ustanın kı


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yıllardır söylediği türkülerle gönüllerde taht kuran, 7den 70e herkesin beğenisini kazanan, Anadolunun sesini gurbete taşıyan Neşet Ertaşın kıymeti ve yokluğunun, ölümünden sonra çok daha fazla hissedileceğini bildirdi.
     Bakan Yıldırım, İzmirde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaşın vefatıyla ilgili taziye mesajı yayımladı.
     Bakan Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:
     Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu, ismi türkü ile bağlama ile özdeşleşmiş bozkırın tezenesi Neşet Ertaşın bugün tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini büyük üzüntüyle öğrendim.
     Yıllardır söylediği türkülerle gönüllerimize taht kuran, 7den 70e herkesin beğenisini kazanan, Anadolunun sesini gurbete taşıyan büyük ustanın kıymeti ve yokluğu, ölümünden sora çok daha fazla hissedilecektir. Adı, hayat verdiği türküleriyle sonsuza dek yaşayacak, bu toprakların sesi ve soluğu olmayı sürdürecektir.
     Merhum Neşet Ertaşa Allahtan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere tüm yakınlarına, sevenlerine ve milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER