Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı

Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı -Ertaşın hayatı ve eserleri kitapta toplandı -İTÜ Öğretim Üyesi Parlak: Şu anda yayına hazır halde olan kitabı kısa sürede halkımıza arz edeceğim. Kitabın adı Garip Bülbül olacak (Fotoğ


İZMİR (A.A) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Erol Parlak, Neşet Ertaşın hayatı ve eserlerini Garip Bülbül adlı kitapta topladığını söyledi.
     İzmirde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Söz Yazarı Neşet Ertaşın ailesine başsağlığı dileyen Parlak, hastane çıkışında gazeticilere yaptığı açıklamada, Ertaşın Anadolunun ozanı ve üstadı olduğunu, Anadoluyu sevgiyle kucakladığını anlattı.
     Çocukluk yıllarında tanıştığı Ertaşın, kendisinin müzik yaşamına başlamasında büyük etkisi bulunduğunu ifade eden Parlak, Almanyada yaşamaya başladı. O günlerde ülkemiz nasıl bir değeri kaybettiğini bilemedi. Yokluğunda değeri fark edildi. Türkiyeye dönüşünde kahraman gibi karşılandı dedi.
    
     -Garip Bülbül, Ertaşın kendisidir-
    
     Parlak, 1996 yılında Ertaşı ziyaret ederek yaşamı ve eserlerinin yer alacağı biyografi çalışması yapma arzusunu sanatçı ile paylaştığını, eserleri Türkiyede bölük pörçük halde bulunan Ertaşın çalışmayı mutlulukla karşıladığını kaydetti.
     Kitabın hazırlık aşamalarında Ertaş ile görüşme imkanı bulduğunu belirten Parlak, şöyle konuştu:
     Kitabı bitme aşamasına getirdim, kendisine sundum. Çok mutlu oldu. Hayatı, eserleri, sanatı ile ilgili analitik bir çalışma oldu. Kendisine sunduğum kitabın son halinde bazı eksiklikleri kendisini tamamladı. Kitap yayınlandıktan sonra kendisine hediye etmeyi çok istemiştim ama en azından son halini gördü ve onayladı. Şu anda yayına hazır halde olan kitabı kısa sürede halkımıza arz edeceğim. Kitabın adı Garip Bülbül olacak. Kendisinin Garip Bülbül adlı bir eseri var. Garip Bülbül diye anlattığı kendisidir. Tüm ömrü boyunca garip olarak yaşadı, gurbette içe çekilmiş olarak. Bülbüllüğünü anlatmaya gerek yok zaten.
    
     -Hastanede taziye defteri açıldı-
    
     Bu arada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın, Ertaşın ailesini telefonla arayarak başsağlığı dilediği bildirildi.
     Ertaşın vefat haberini duyan sevenleri ile hemşehrileri, sanatçının yaşamını yitirdiği Medical Park İzmir Hastanesi önünde toplandı. Vatandaşlar, hastanede Ertaş anısına açılan taziye defterine duygularını yazdı.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Abdurrahman Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER