Sanayi üretim verileri

Sanayi üretim verileri -GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -Geleceğe iyimser bakıyoruz. 2013te büyümenin daha iyi olacağına inanıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, sanayi üretiminin aralıkta yüzde 3,8 daralmasına rağmen geleceğe iyimser baktıklarını, 2013 yılında büyümenin daha iyi olacağına inandıklarını belirtti.
     TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı sanayi üretim verilerini değerlendiren Konukoğlu, piyasalarda sanayi üretim endeksinde küçük de olsa bir artış beklendiğini, ancak gerçekleşmenin bu yönde olmadığını ve aralık ayında yüzde 3,8 azaldığını anımsattı.
     Yılın son çeyreğinde 2 ay azalma yaşandığını hatırlatan Konukoğlu, sanayi üretim endeksinde dalgalı seyrin 4. çeyrekte de devam ettiğini belirtti.
     Açıklanan son veriyle birlikte toplam sanayi üretiminde 2012 yılı ortalama artışın yüzde 2,3 düzeyinde kaldığına dikkati çeken Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Orta Vadeli Programda 2012 yılı için öngörülen revize edilmiş yüzde 3,2 büyüme hedefinin tutması için sanayi üretiminde kasım ayındaki olumlu tablonun aralıkta da sürmesi gerekiyordu. Fakat ekonomide beklenen ölçüde hareketlenme yaşanmaması sanayi üretimine olumsuz yansıdı. Buna rağmen geleceğe iyimser bakıyoruz. 2013 yılında büyümenin daha iyi olacağına inanıyoruz. İç talepteki toparlanmanın daha belirgin hale gelmesini, ihracatın artışının sürmesini bekliyoruz.
     Konukoğlu, istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme için yapısal reformlara hız verilerek devam edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sanayi üretim verileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER