SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu:

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -Hayali olmayanın projesi olmaz. Projesiz yola çıkılmaz


GAZİANTEP (A.A) - SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, hayali olmayanın projesi olamayacağını ve projesiz yola çıkılamayacağını belirtti.
     SANKOdan yapılan açıklamaya göre, Konukoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Risk ve Girişimcilik Okulunun Başarının Kodları adıyla gerçekleştirdiği programa katıldı. Konukoğlu, burada öğrencilere deneyimlerini anlattı, mezuniyet sonrası yapmaları gerekenlere ilişkin önerilerde bulundu.
     Eğitimini ortaokul düzeyinde bırakarak çalışma yaşamına atıldığını ve 49 yıldan beri çalışarak bugünlere geldiğini dile getiren Konukoğlu, birçok kişinin kendisi gibi üniversite eğitimi almadan iş dünyasında başarılı olanlara bakıp, Okuyup da ne olacağım, Konukoğlu üniversitede mi okudu- diyerek yanlış düşünceye kapıldığını vurguladı.
     Yükseköğrenimini tamamlamamış birisinin başarılı olma şansının çok düşük olduğunu belirten Konukoğlu, Keşke önce eğitimimi tamamlayıp sonra iş hayatına atılsaydım. Rahmetli babamın okulu bırakmama karşı çıkmasına rağmen, zanaate olan eğilimim nedeniyle çocuk yaşta iş hayatına başladım düşüncelerini aktardı.
     Başarının sırrını çok çalışmak, kanaat etmek, kendisinden daha iyi durumda olmayanlara bakıp şükretmek ve daha iyi olanları gözlemleyip hırslanmak olarak özetleyen Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Her zaman güzel, kaliteli hayaller kurun. Hayali olmayanın projesi olmaz. Projesiz yola çıkılmaz. Ancak kendinize aşamayacağınız, ulaşamayacağınız hayaller kurarak, hedefler belirlemeyin; boşa kürek çekmiş olursunuz. Hedef ne uzanıldığında erişilebilen, ne de ne yapılırsa yapılsın erişilemeyen boyutta olmamalı.
    
     -İşe alırken yabancı dil düzeyine bakıyoruz
    
     Yükseköğretimini tamamlayanları işe alırken, okuduğu üniversitenin eğitim kalitesine ve yabancı dil düzeyine baktıklarını, 2 yabancı dil bileni tercih ettiklerini vurgulayan Konukoğlu, ancak işe giriş sonrasında performansın önem kazandığını ve hangi üniversiteyi bitirdiğinin bir anlamı kalmadığını ifade etti.
     Üniversite mezunlarını işe alırken, herkesin bildiği ve başarı düzeyi yüksek, iyi eğitim veren üniversiteleri bitirenlerin başlangıç maaşını daha yüksek tutuyoruz düşüncesini aktaran Konukoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:
     Ancak 1-2 yıl sonra artık bitirilen üniversitenin bir anlamı kalmıyor. Eğitim düzeyi anlamında az bilinen üniversiteyi bitirmiş nice gençlerin sergiledikleri performansla, işe girerken kendisinden iyi koşullar sunulanlardan daha başarılı olduklarını görüyoruz. İşte bu noktada çok çalışmak, algılamak ve uygulamak farklılığını ortaya koymak önem taşıyor.
     Konukoğlu, bir öğrencinin, yükseköğrenim görseydiniz ne olurdu- sorusuna, Okusaydım çok farklı olurdum. Bir de yabancı dilim olsaydı, ortalığı yakardım yanıtını verdi.
     İş hayatına ilişkin başka bir soru ise Konukoğlu şu şekilde yanıtladı:
     Ticaret yapın, üretime katkı sağlayın ama 10 liranız varsa 3-5 liralık iş yapın, 15 liralık değil. Ayağınızı her zaman yorganınıza göre uzatın.
     Konukoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi programı kapsamında Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın, Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli, Mütevelli Heyet Başkanı Danışmanı Prof. Dr. Hasan Saygın ve İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Zeynep Banu Dalamanla da bir araya geldi.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER