Şanlıurfada Aşıklar Evi yapılacak

Şanlıurfada Aşıklar Evi yapılacak -Aşıklık geleneğinin yaşatıldığı Kısas beldesinde Aşıklar Evi kurulacak -Belediye Başkanı Ersöz: Kısas bu kültürün cazibe merkezi


ŞANLIURFA (A.A) - Eşber Ayaydın - Şanlıurfada aşıklık geleneğinin yaşatıldığı Kısas beldesinde Aşıklar Evi kurulacak.
     Kısas Belediye Başkanı Ali Ersöz AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı etnik kökene sahip insanların kardeşçe bir arada yaşadığı 5 bin nüfuslu beldede, iki cami ve bir cemevi bulunduğunu söyledi.
     Beldede Aşıklar Evi kurmak için girişimde bulunduklarını, bu kapsamda Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) ile görüşmelerin sürdüğünü aktaran Ersöz, Kısasın farklı bir mozaik ve farklı bir renk olduğunu dile getirdi.
     Kısas beldesi gibi bir yerde Aşıklar Evinin olmayışının eksiklik olduğunu ifade eden Ersöz, şunları kaydetti:
     Kısas, bu kültürün bir cazibe merkezi. Tıpkı Hacı Bektaş ilçesi gibi. Dolayısıyla burası cazibe merkezidir, buraya bir Aşıklar Evinin kurulmasında kültürümüz ve inancımız açısından büyük fayda olacağını inanıyorum. Bunun için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz.
    
     -Aşıklar da evlerinin olmasını istiyor
    
     Aşık geleneğini sürdüren Ahmet Aykut da beldede hakim olan aşıklık geleneğini babasından öğrendiğini belirtti.
     Belediye Başkanı Ersözün Aşıklar Evi konusunda girişiminde bulunmasının kendilerini sevindirdiğini anlatan Aykut, Böyle bir mekanımızın olması, yeni yetişen genç aşıklarımızında derlenip toparlanmasına büyük bir katkı sağlayacaktır diye konuştu.
     Haydar Polat ise Kısasta aşıklık geleneğinin babadan oğula geçtiğini ifade ederek, beldede Aşıklar Evine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şanlıurfada Aşıklar Evi yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER