Şanlıurfada bir hastada H1N1 virüsüne rastlanması

Şanlıurfada bir hastada H1N1 virüsüne rastlanması -İl Sağlık Müdürü Dr. Duran: Belirtilen hasta diğer grip vakalarından farklı özelliklerde olmayıp ekstra bir önleme ihtiyaç duyulmamaktadır


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Duran, kentte H1N1 virüsüne rastlanan hastanın sağlık durumuna ilişkin, Belirtilen hasta diğer grip vakalarından farklı özelliklerde olmayıp ekstra bir önleme ihtiyaç duyulmamaktadır dedi.
     Dr. Duran, makamında düzenlediği basın toplantısında, kış aylarında dünyada ve Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfada da mevsimsel grip hastalığı vakalarının arttığını belirtti.
     Kentteki grip vakalarının dünya genelinde görüldüğü gibi sıradan grip vakaları olduğunu vurgulayan Dr. Duran, 2009 yılında yaygın olarak görülen H1N1 vakalarının daha sonraki yıllarda normal grip vakası haline geldiğini ifade etti.
     Şanlıurfada da zaman zaman domuz gribi vakalarına rastlandığını aktaran Dr. Erdoğan Duran, şunları kaydetti:
     İlimizdeki grip vakalarından bir tanesi H1N1 pozitif olarak değerlendirilmiştir. Ancak günümüzde H1N1 vakaları için diğer grip vakalarından farklı önleme ihtiyaç duyulmamaktadır. Belirtilen hasta diğer grip vakalarından farklı özelliklerde olmayıp ekstra bir önleme ihtiyaç duyulmamaktadır. Özellikle bunu belirtiyorum fazladan bir risk söz konusu değildir. Kamuoyuna bundan önce duyurduğumuz gibi herhangi bir salgın söz konusu değildir.
     Erdoğan Duran, kentte herhangi bir salgın hastalık artışının söz konusu olmadığını, kronik hastalar, diyabet hastaları, 12 yaşından küçük çocuklar, belli bir hastalığı olan kişilerin Aile Sağlığı Merkezlerine ulaşarak burada grip aşısı yaptırabileceğini dile getirdi.
    
     -Hastanın durumu
    
     Konuşmasının son bölümünde H1N1 virüsü taşıyan hastanın sağlık durumu hakkında da bilgi veren Dr. Duran, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde tedavisi süren hastanın takibinin yapıldığını söyledi.
     Dr. Duran, Bunun domuz gribinden kaynaklandığını kesinlikle söyleyemeyiz. Bu, gribin ağır seyreden bir formudur. Bu, ülkemizde ve dünyada zaman zaman beklenen bir hastalıktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfada bir hastada H1N1 virüsüne rastlanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER