Şanlıurfada moda rüzgarı

Şanlıurfada moda rüzgarı -Güneydoğu Anadoludaki kadınların güçlendirilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde oluşturulan "Argande" markasının sonbahar-kış koleksiyonu defilesi yapıldı


ŞANLIURFA (A.A) - GAP Bölge Kalkınma İdaresinin (BKİ) uyguladığı "Güneydoğu Anadoluda Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler" projesi çerçevesinde oluşturulan markanın sonbahar-kış koleksiyonu defilesi yapıldı.
     Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) teknik ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansının (SIDA) finansman desteğiyle GAP İllerinde uygulanan projenin ikinci aşama toplantısı Şanlıurfadaki bir otelde yapıldı.
     Programda, yaklaşık 2 bin dolar bütçeyle faaliyete geçirilen proje kapsamında oluşturulan bölgesel hazır giyim markası "Argande"nin sonbahar-kış koleksiyonu defilesi de gerçekleştirildi.
     Tasarımcı Hatice Gökçe koordinatörlüğünde Türkiyenin önde gelen moda tasarımcılarından Özgür Masur, Gamze Saraçoğlu, Mehtap Elaidi, Gül Ağış ve Nihan Peker öncülüğündeki hazırlanan koleksiyonda, mavi, kırmızı ve siyah tonların hakim olduğu görüldü.
     Sema Şimşek, Burcu Kutluk, Selda Car, Selda Aksoy, Beril Kayar ve Bilge Karanın gönüllü model olarak podyumda yürüdüğü defileyi, aralarında GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırcı Duman ile çok sayıda moda tasarımcısı ve vatandaş izledi.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfada moda rüzgarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER