Şanlıurfadaki tesislerin açılışı yapıldı

Şanlıurfadaki tesislerin açılışı yapıldı -Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Şanlıurfada inşa edilen aralarında sulama ve taşkın koruma projeleri ile otomatik meteorolojik gözlem istasyonlarının yer aldığı 192 milyon TLlik yatırım bed


ŞANLIURFA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Şanlıurfada yaptırılan aralarında sulama ve taşkın koruma projeleri ile otomatik meteorolojik gözlem istasyonlarının yer aldığı 192 milyon TLlik yatırım bedeline sahip tesisler, 12.12.2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan toplu açılışla hizmete girdi.
     Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ankarada yapılan toplu açılış töreniyle aralarında Şanlıurfadaki tesislerinde bulunduğu 112 tesisin açılışı Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.
     Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, söz konusu eserlerin kazandırılmasında başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     -Suruç Ovası tüneli tamamlandı
    
     Toplu açılışta, Şanlıurfa için büyük önem taşıyan Suruç Ovası Projesi dahilinde Suruç ilçesi ve köylerinde toplam 950 bin 970 dekar tarım alanına su iletecek ana kanalın aşamalarından biri olan ve 29 bin 150 metrelik kısmını kapsayan Ana İletim Kanalı 1.Kısım inşaatı 157 milyon TL yatırım bedeliyle tamamlanarak açıldı.
    
     -Buğdayhöyük Pompaj Sulaması
    
     Kentte açılışı yapılan bir diğer tesis olan Buğdayhöyük Pompaj Sulaması ise 21 milyon 600 bin TLlik yatırım bedeliyle tamamlandı. Bozova Pompaj Sulaması bünyesinde yer alan bu projenin hizmete alınmasıyla 27 bin 700 dekar tarım alanı suyla buluşacak.
     Ayrıca 12.12.2012de Şanlıurfa il merkezini taşkınlardan koruyacak ve 13 milyon TL yatırım bedeline sahip Şanlıurfa Taşkın Koruma 3. Kısım tesisi ile 5 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonunun da açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfadaki tesislerin açılışı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER