Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Dünya Kadınlar Günü


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada, OSM Ortadoğu Hastanesince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Meme kanseri konulu konferans düzenlendi.
     OSMden yapılan açıklamaya göre, Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, kanser cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Sabahattin Aslan, meme kanserini önlemek için kadınların nasıl meme muayenesi yapmaları gerektiğini slayt eşliğinde anlattı. Aslan, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekti.
     Yaklaşık bir saat süren konferansa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, hastanenin çalışanları ve çok sayıda kadın katıldı.
    
     -Milletvekili Özcandan ŞUKADa ziyaret
    
     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa Kadınlarını Kalkındırma ve Destekleme Derneğini (ŞUKAD) ziyaret etti.
     Partiden yapılan açıklamaya göre, Özcan, beraberindekilerle ŞUKAD Yönetim Kurulu Başkanı Vildan Polat ile makamında bir süre görüştü.
     Burada kadınların günün kutlayan Özcan, Her gün kadınlar günü olmalı. Değerlerimizden aldığımız doğrultuda hareket etmeliyiz. Kadınlar, hem eşlerimiz hem kızlarımız, hem de annelerimizdir. Onlara gereken değeri vermeliyiz dedi.
     Vildan Polat ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip konuklarına teşekkür etti.
    
     -Siverekte Dünya Kadınlar Günü
    
     Siverek Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınları Günü nedeniyle kadınlara yönelik etkinlik düzenlendi.
     Özel bir düğün salonunda gerçekleşen programda, Belediye Başkanı Ali Murat Bucakın eşi Dilvin Bucak ve yöresel giysili kadınlar katıldı. Kadınlar halay çekip eğlendi.
     Ayrıca Siverek Halk Eğitimi Merkezide bu güne özel olarak kursiyerlerin yazıp yönettiği Kadın halleri isimli tiyatro oyununu sergiledi.
    
     Muhabir: Halil Fidan - Şükrü Dolaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER