Şanlıurfadan kısa

Şanlıurfadan kısa - kısa -Şanlıurfa, Japonya ve Korede tanıtılacak


ŞANLIURFA (A.A) - İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Şanlıurfanın kültür ve turizm potansiyelinin yurt içi ve yurt dışında tanıtılması için başlattıkları girişimlerin sonuç vermeye başladığını bildirdi.
     Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş başkanlığındaki Şanlıurfa Kültür ve Turizm Komisyonu toplantısında Japonya ve Koreye tur düzenleyen şirketlerin yöneticileri ile bazı gazetecileri Şanlıurfaya davet etmeye karar verdiklerini belirtti.
     Yıldız, 13-16 Haziran 2012 tarihleri arasında Japonya, 1-3 Temmuz 2012 tarihleri arasında da Kore heyetine, Göbeklitepe, Harran, Atatürk Barajı, Halfeti, Birecik gibi turizm potansiyeli olan yerleri gezdireceklerini kaydetti.
     Gezinin ardından değerlendirme toplantısı yapacaklarını bildiren Yıldız, şunları kaydetti:
     Eylül ayında Japonyanın Tokyo kentinde yapılacak JATA Dünya Seyahat Fuarına Şanlıurfa tanıtım standıyla katılacağız. Fuar öncesi heyetin Şanlıurfaya gelmesi ve izlenimlerini kamuoyuyla paylaşması kentin turist profiline katkı sağlayacaktır. Bilindiği üzere Japonlar ve Koreliler deniz ve kum turizminden çok, kültür ve inanç turizmine önem veriyor. Sahip olduğumuz potansiyeli Japonya ve Koreden gelebilecek turist kitlesine iyi anlatıp, profesyonel bir şekilde tanıtım yapmamız gerekiyor.
    
     -HRÜ Senatosu Siverekte toplanacak
    
     Harran üniversitesi (HRÜ) Senatosu Siverekte bir toplantı yapacak.
     Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu başkanlığında Siverek Meslek Yüksek Okulunda yapılacak toplantıya, senato üyeleri ile meslek yüksek okulu müdürleri katılacak.
     Toplantıda, Siverek Meslek Yüksek Okulunda yapılacak yenilikler ve ilçede fakülte açılması için hazırlanan çalışmaların görüşüleceği belirtildi.
    
     -Kursiyerler Birecik ve Halfetiyi gezdi
    
     Şanlıurfa Belediyesinin Meslek Edindirme Merkezi kursiyerlerine yönelik gezi düzenlendi.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezindeki kurslara katılan 60 kursiyer, Birecik ilçesindeki tarihi ve turistik mekanları ziyaret ettikten sonra Halfetide tekne turuna katıldı.
     Kursiyerler, kendilerine bu tür imkanları sağlayan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbabaya teşekkür etti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Şükrü Dolaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER