Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinden tutuklu

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinden tutuklu nakli -KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili Ayhanın da aralarında bulunduğu 70 tutuklu Adana ve Boludaki cezaevlerine nakledildi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa E Tipi Cezaevinden KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhanın da aralarında bulunduğu 70 tutuklu, Adana ve Boludaki cezaevlerine nakledildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, gece saatlerinde aralarından milletvekili Ayhanın da bulunduğu 10 siyasi tutuklu Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevine, 60 tutuklu ise Bolu F Tipi Cezaevine gönderildi.
     BDP Milletvekili Ayhanın vekili avukat Bekir Benek, söz konusu nakillerle ilgili Şanlıurfa Cezaevi idaresiyle görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:
     Dün gece kendi iradesi dışında sayın vekilimizi, Adana Kürkçüler Cezaevine götürmüşler. Siyasi mahkumların tamamına yakınını civar illerdeki değişik cezaevlerine sevk ettiklerini öğrendik.
     Benek, söz konusu uygulamayı eleştirdi.
     Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde 16 Haziran 2012 tarihinde bir koğuşta çıkan yangında, 13 kişi ölmüş 5 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Yasin Dikme
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinden tutuklu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER