Şans kalbine 6ncı defada güldü

Şans kalbine 6ncı defada güldü -Antalyada 5 yıl önce erkek bebek dünyaya getirdikten sonra kalp yetmezliği çekmeye başlayan 22 yaşındaki kadın, beyin ölümü gerçekleşen 44 yaşındaki bir hastanın kalbiyle hayata yeniden merhab


ANTALYA (A.A) - Antalyada 5 yıl önce erkek bebek dünyaya getirdikten sonra kalp yetmezliği çekmeye başlayan 22 yaşındaki kadına, beyin ölümü gerçekleşen 44 yaşındaki bir kişinin kalbi nakledildi.
     Antalyanın Korkuteli ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Fatma Ayçıl, 16 yaşındayken tanıştığı Fatih Ayçıl ile kaçarak evlendi. Genç çiftin 1 yıl sonra Emir adını verdikleri bir erkek bebekleri dünyaya geldi.
     Doğumun ardından Fatma Ayçıl, doğum sonrası kadınlarda nadir olarak görülen kalp yetmezliği çekmeye başladı. Doğumun ardından 2 defa kalp kapakçığı değiştirilen Ayçıla 5 yıl içerisinde 5 defa kadavradan kalp nakledilmesine karar verildi. Çeşitli nedenlerle nakil olamayan Fatma Ayçılın kalbine şans, 6ncı defada güldü.
     Medical Park Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Mustafa Bayraktarın bağışlanan organlarından kalbi Ayçıla nakledilmek üzere Akdeniz Üniversitesi Hastanesine getirildi.
     Bayraktarın kalbi, Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümünden Prof. Dr. Ömer Bayazid başkanlığındaki ekip tarafından Ayçıla başarıyla nakledildi. Naklin ardından sağlığına kavuşan Ayçıl, en büyük hayalinin bir kız bebek sahibi olmak olduğunu belirtti.
     Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ve hayata adeta yeniden başladığını ifade eden Ayçıl, Kalp yetmezliği çekeceğimi bilseydim bile oğlumu dünyaya getirirdim. Onun sevgisiyle yaşama tutundum. Onun mutluluğu için kalp nakli olmak ve yaşamak istiyordum dedi.
     Eşiyle yaşadıkları zor günleri geride bıraktıklarını ifade eden inşaat işçisi Fatih Ayçıl ise Eşim doğumun ardından kalp yetmezliği çekmeye başladı. İki defa büyük ameliyat geçirdi ve kalp kapakçığı değişti. 5 defa da kadavradan kalp çıktı. En son çıkan kalpte nakil olmak için hastaneye giderken oğlum eşime, Anne ameliyata gitme, öleceksin. Lütfen gitme diyerek ağladı. Eşim bundan etkilendi ve o nedenle nakil olmaktan vazgeçti. Ancak doktorlar bu yıl Nakil olmazsa her an ölebilir şeklinde uyarısının ardından yeniden kadavra çıkınca nakil olmaya karar verdik diye konuştu.
     Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan Dr. Umut Köksel de hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Bazı annelerde doğumdan sonra kalp yetmezliğinin nadir de olsa görüldüğünü ifade eden Köksel, Ayçılın ikinci bebeği doğurması için bir engel olmadığını dile getirdi.
     Köksel, Ayçıla yapılan naklin Akdeniz Üniversitesinde yapılan 51inci kalp nakli olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Şans kalbine 6ncı defada güldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER