Sapanca Gölü, anlık takip ediliyor

Sapanca Gölü, anlık takip ediliyor -SCADA Sistemi ile göldeki su seviyesi, isale hatları ve depolar kontrol altında tutuluyor -SASKİ Genel Müdürü Keleş: -"SASKİ, vatandaşlara ulaştırdığı suyu sadece miktar olarak değil, kalite o


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (SASKİ) uygulamaya koyduğu SCADA Sistemi ile Sapanca Gölü, anlık takip ediliyor.
     Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Maltepe İçmesuyu Tesislerinde inceleme yaptı. Toçoğluna bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, üç isale hattıyla Sapanca Gölünden kente su sağladıklarını söyledi.
     İsale hatları, depo ve mahallelerin SCADA Sistemi ile yönetildiğini belirten Keleş, şöyle konuştu:
     "Bu sistemde su verme işlemi yapılırken hangi motorların aktif olduğunu ve suyumuzun PH, bulanıklık gibi değerlerini görebiliyoruz. Sahip olduğumuz depoların seviye değerlerini tespit edebiliyoruz. Pompa motorlarının açma kapama işlemlerini yani suyun yönetimiyle ilgili her şeyi bu sistemle yapabiliyoruz. SASKİ, vatandaşlara ulaştırdığı suyu sadece miktar olarak değil, kalite olarak da takip ediyor" şeklinde konuştu.
     Keleş, Sapanca Gölündeki su seviyesinin anlık kontrol edildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sapanca Gölü, anlık takip ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER