Şaphanede 18 çiftçiye bodur kiraz fidanları

Şaphanede 18 çiftçiye bodur kiraz fidanları dağıtıldı


KÜTAHYA (A.A) - Şaphane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Meyveciliği Geliştirme projesi kapsamında 18 çiftçiye bin 800 bodur kiraz fidanı törenle dağıtıldı.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Umut Acun, törende, projeden yararlanarak bodur kiraz bahçesi tesis eden çiftçilerin fidan masraflarının tamamının Şaphane Kaymakamlığı öncülüğünde İl Özel İdaresi Müdürlüğü kaynaklarından karşılandığını bildirdi.
     Şaphanede dikilen bodur kiraz fidanlarının en geç 3 yılda ekonomik olarak verim vermeye başlamasını beklediklerini belirten Acun, projeyle ilçe genelinde meyve üretimi ve kalitesinin artırılmasını planladıklarını söyledi.
     Acun, tamamı sertifikalı olan bodur kiraz fidanlarının, proje başvurusunda bulunan 18 çiftçiye en az 1 dönüm alanda meyve bahçesi tesis etme koşuluyla temin edildiğini anlattı.
     Daha sonra, toplam bedeli 12 bin 500 lira olan proje kapsamında 18 çiftçiye, bölge şartlarına uygunluğu denenen Ziraat 900 cinsi bodur kiraz fidanları verilerek, çiftçiler dikimle ilgili bilgilendirildi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Şaphanede 18 çiftçiye bodur kiraz fidanları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER