Sarayönü, kötü kokudan şikayetçi

Sarayönü, kötü kokudan şikayetçi -Belediye Başkanı Mehmet Güney: İlçemiz hudutları dışında olan kompost üretim tesislerinin üretim yaparken havaya saldığı tavuk gübresinden kaynaklanan amonyak gazı, ilçenin üzerine kabus gib


KONYA (A.A) - Sarayönünde tavuk çiftliği ve mantar kompost üretim tesislerinden çevreye yayıldığı iddia edilen kötü kokular, vatandaşları rahatsız ediyor.
     İlçe sakinleri, çevreye yayılan kokunun insan sağlığını tehdit edip etmediği konusunda net bilgilerinin olmadığını ifade etti.
     Yetkililerin de deneme yanılma yöntemiyle çözüm arayışında olduklarına inandıklarını belirten vatandaşlar, kokunun nereden geldiğini bilmediklerini söyledi.
     Yurt dışından Sarayönüne gelen emekli Nadir Taşer, ilçenin havasıyla, suyuyla güzel bir yerleşim yeri olduğunu ancak bu koku nedeniyle huzurlarının kaçtığını dile getirdi.
     Belediye Başkanı Mehmet Güney ise İlçemiz hudutları dışında olan kompost üretim tesislerinin üretim yaparken havaya saldığı tavuk gübresinden kaynaklanan amonyak gazı, ilçenin üzerine kabus gibi çöküyor dedi.
     Özellikle akşam saatlerinden sonra salınan gazın yayılarak tüm ilçede hissedildiğini anlatan Güney, Bu konuda halkımıza açıklama dahi yapamıyorum. Sorumluluğu belediyede zanneden vatandaşlarımızdan her gün onlarca telefon alıyorum. Bizim bu konuda ne yazık ki hiçbir yaptırımımız yok. Vatandaşlarımıza İlçe Çevre Sağlık Müdürlüğünü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünü aramalarını söylemekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Bu konuda İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün girişimi ve yaptırımlarıyla ancak çözüm bulunabilir diye konuştu.
    
     -Komisyon, fabrikada inceleme yaptı-
    
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Karlı da vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Kaymakamın başkanlığında ilçe sağlık grup başkanının da bulunduğu 5 kişiden oluşan komisyon üyesinin, bahsi geçen fabrikaya giderek gerekli incelemeleri yaptığını söyledi.
     Tutulan tutanak ve raporların, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gerekli yasal işlemlerin yapılması için gönderildiğini anlatan Karlı, Çözüm, fabrikanın biraz para harcayarak kapalı ve filtreleme sistemine geçmesi... İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün konuya hassasiyet göstermesi gerekir diye konuştu.
    
     -Fabrika cephesi-
    
     Bölgede 2 ayrı kompost fabrikası bulunuyor. Fabrikalardan birinin sahibi, 13 yıldır bu işle uğraştıklarını, şimdiye kadar da böyle bir şikayetle karşılaşmadıklarını, kokunun sadece yaz mevsiminde ve rüzgarlı günlerde hissedildiğini belirterek; kokunun rüzgara rağmen etki alanının 500 metreyi geçemeyeceğini savunuyor.
     Diğer üretim tesisinin yetkilisi de ilçeye kendi tesislerinden herhangi bir kokunun yayılmadığını, bunu kanıtlamak için isteyen herkesi işletmede gezdirebileceklerini söylüyor.
    
     Muhabir: Ahmet Turan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Sarayönü, kötü kokudan şikayetçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER